Advert
as

VAKALAR ARTTI, AŞI UYARISI GELDİ

VAKALAR ARTTI, AŞI UYARISI GELDİ

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de vakalar 20 katlık artış gösterdi, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu hatırlatma dozu uyarısında bulunarak; “50 yaş üstü ve kronik hastalığı olan bireylerin son aşıyı yaptıkları tarihten itibaren 6 ay geçmişse hatırlatma dozunu yapmalarını önemle vurguluyoruz.” dedi.

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de korona virüs vakaları Haziran ayının ilk haftasından itibaren ciddi bir artış gösterdi.
Bingöl’de Haziran ayı ile Temmuz ayı arasında 20 katlık bir artış olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, kırgınlık, halsizlik gibi şikayetleri olanların kendilerini izole etmesi gerektiğini söyledi.
Hatırlatma dozu uyarısında da bulunan Gündoğdu, şu ifadelere yer verdi: “Sağlık Bakanlığı’nın açıklamış olduğu verilere baktığımız zaman Haziran ayının ilk haftasıyla Temmuz ayının ilk haftasında vaka sayısında yaklaşık 20 katlık bir artış olduğunu görmekteyiz. İlimizde de yaklaşık olarak bu kadar bir artış olduğu söylenebilir. Özellikle yaz döneminde vatandaşlarımızın şehir dışından ve yurt dışından gelmesiyle beraber yoğun bir hareketlilik ve buna bağlı olarak da virüsün bulaşmasının kolaylaştığı ve vatandaşlarımızın bu noktada eskiye nazaran tedbirlere uymamasından dolayı virüsün daha hızlı yayıldığını görmekteyiz. Vatandaşlarımıza uyarımız baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, kırgınlık, halsizlik gibi şikayetleri olanların korona virüsü kapma ihtimalinden dolayı kendilerini izole etmeleri şart. Yine 50 yaş üstü ve kronik hastalığı olan bireylerin son aşıyı yaptıkları tarihten itibaren 6 ay geçmişse hatırlatma dozunu yapmalarını önemle vurguluyoruz.”
Haber Merkezi

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum