Advert
as

ALPAYA’DAN KONTAK KAPATMA GREVİNE TEPKİ

ALPAYA’DAN KONTAK KAPATMA GREVİNE TEPKİ

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya’dan kontak kapatma grevine tepki “Bir karar alınırken halkı düşünmelisiniz”

“Toplumun belli başlı sorunlarında her kurum ve kuruluş gerekeni yapmalıdır”

 

HÜDA PAR Bingöl İl başkanı Alpaya, “Bingöl’ün sorunlarını yakından takip etmekle beraber öne çıkan bazı hususlar vardır ki ertelenemez ve ötelenemez. Bunlar toplumun geneline dokunan sorunlardır. Sağlıkta hizmet, toplu taşıma, elektrik, su, doğal gaz ve yol gibi sorunlar belli başlı sorunlardır. İlgili kurum ve kuruluşların bu konularda hassasiyet göstermeleri gerekmektedir.” dedi.

 

“Grev kararına üzüldük”

Alpaya, “Dün itibariyle halk otobüsleri kooperatifi bir grev kararı aldı. Bunu da sosyal medyada paylaştılar. Ve bugün için kontak kapayacaklarını söylediler. Öncelikle tüm hemşerilerime sesleniyorum, bu konuda bizler kendilerinden özür diliyoruz. Bugün birçok yerde insanlarımızın yolda kaldıklarına ve mağdur olduklarına şahit olduk. Yol yürümek zorunda kaldıklarına şahit olduk. Bu duruma çok üzüldük.” dedi.

 

“Karar alırken empati yapmalılar”

Alpaya, “Şunu belirtelim ki Halk otobüsleri bu kararını tekrar düşünsün. Onları düşünmeye davet ediyoruz. Madem halk otobüsüdür, halkın mağdur olmaması lazımdır. Bir empati yapsınlar ve bu halk bunu hak etmiyor. Ticari faaliyetlerinizde ve raiçlerinizde halk mağdur olmamalıdır. Evet, mazot yüksek, sıkıntı var ama bunun çözümü halkı cezalandırmak değildir. Bir karar alırken muhatap kitlenin halkın tamamı olduğu unutulmamalıdır. Netice de bu halk onların müşterisi ve ekmek kapısıdır.” dedi.

 

“Toplu taşıma toplumun can damarlarındandır”

Alpaya toplu taşımanın önemine değinerek, ”Bazı hususlar vardır ki toplumun can damarlarıdır. Taşıma da bunlardan bir tanesidir. Bu konu çok hassastır. Bugün hastası olan, randevusu olan, dakik bir şekilde işe gidip gelen insanlar mağdur oldu. Sosyal medyayla içli dışlı olmayan birçok insan bugün mağdur oldu. Bu bir kul hakkı ihlalidir.” dedi.

 

“Doktorların grevi de yanlıştı”

Daha önce de bir süre doktorlar sağlık alanında greve girdi ve yine pek çok insan mağdur oldu. Bir kişinin yanlışın bedelini yine halk ödedi. Sağlıkta ve toplu taşıma gibi hayata dokunan temel durumlarda grev yapmak halka zulümdür. Doktorların doktorluk yeminine yakışmayan bu grevi ne kadar yanlış ise, her gün halkla iç içe olan halk otobüsü kooperatifinin de halka yapmış olduğu kontak kapatma eylemi de o derece yanlıştır.” dedi.

 

“Belediye kalıcı çözümler üretmelidir”

Alpaya son olarak, “Bingöl belediyesine de çağrımız şudur ki; Toplu taşımada kalıcı bir çözüm olması gerekiyor. Şeffaf bir çalışma yürüterek taraflar sakinleşebilir. Belediye alternatif hizmet sunma noktasında Belediye otobüslerinde adım atmalıdır. Her çözümde mutlaka halkın maslahatı gözetilmelidir. Son olarak şunu belirteyim ki, Herkesin ve her kurumun grev hakkı olsa da sorunları masada halletmek, hallolmuyorsa alternatif çözümler üretmek en doğru olandır.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum