Advert
as

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’DEN ZAZACA VE İŞARET DİLİ KURSU

HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’DEN ZAZACA VE İŞARET DİLİ KURSU

Solhan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından iki yeni kurs açıldı. Eğitimine başlanan Zazaca ve İşaret Dili Kursları için kayıtlar devam ediyor.


 

Eğitim faaliyetlerini genellikle kurslar yoluyla yürüten Solhan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iki eğitim sezonu arasında sıkıştırılmış kurslara devam ediyor. Eğitim sezonu içinde açılan kursların yanında eğitim sezonu sonrasında da kurslarına devam edilirken kurum tarafından Zazaca ve İşaret dili kursları açıldı.

 

Açılan kurslar hakkında açıklama yapan Solhan İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hayri Güneş, “Solhan Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde İşaret Dili ve Zazaca kursları açıldı. İşaret Dili Eğitmeni Remziye Ercan tarafından verilen işaret dili kursuna, özellikle işitme engelli vatandaşlarımız ile iletişim kurabilmek için tüm vatandaşlarımızın almasını istiyoruz. Kursumuz 120 saatlik olup haftanın 4 günü mesai saatleri dışında verilmektedir. Kursa kayıtlarda yaş sınırı bulunmamaktadır. Zazaca kursumuz Zazaca Dili ve Edebiyatı eğitimi almış Mehmet Nasip Yıldız tarafından verilmektedir. Unutulmaya yüz tutmuş diller arasındaki Zazaca’nın yaşayabilmesi için bu kursu açtık. Kursumuza özellikle gençlerden talep bekliyoruz. Zazaca kursumuz da 120 saatlik olup haftanın 3 günü verilecektir. Bu kursumuzda da yaş sınırı bulunmamaktadır. Tüm vatandaşlarımız kayıt yapabilmektedir” Dedi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum