Advert
as

HÜDA PAR'DAN GENÇLERE PİKNİK PROGRAMI

HÜDA PAR'DAN GENÇLERE PİKNİK PROGRAMI

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları tarafından Çobantaşı Köyünde piknik etkinliği düzenlendi. Programda, gençler çeşitli oyunlarla hem eğlenip hem de kaynaştılar.


 

HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatı, üye ve gönüllüleri piknikte bir araya geldi. Çobantaşı köyünde gerçekleşen programa, HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu katıldı.

 

İl Başkan Refik Alpaya'nın selamlama konuşmasının ardından konuşan Parti Sözcüsü Emiroğlu, gençlerin kendilerini yetiştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

 

"İNSANLAR CAZİBELİ OLAN DÜNYA HAYATINA ALDANMAKTA"

 

Emiroğlu, "Rabbimiz Tabareke Süresi'nde çok açık bir ifadeyle herkesin anlayabileceği bir dille bu dünyada insanların imtihandan geçtiğini ifade ediyor. Biz bunu bir sınav salonuna benzetecek olursak sınav salonundaki öğrencinin heyecanı yaşadığı gibi ve sınav sonrasını hayal ettiği gibi aslında Allah'a ve ahiret gününe iman eden bir kişi de aynen bu şekilde bu dünyada ve ölümden sonrasını o telaşla imanın bir gereği olması hasebiyle düşünmektedir. Fakat bakıyoruz ki, içinde bulunduğumuz bu sınav salonunda maalesef insanlar Allah'ın çok güzel yarattığı cazibeli olan dünya hayatına aldanmakta, bu dünyayı ebediymiş gibi zannetmekte ve bu dünyadan hiç ayrılmayacakmış gibi yatırımda bulunmakta ve üst üste yığmaktadır" dedi.

 

"GENÇLİĞİMİZİ ALLAH İÇİN HARCAMALIYIZ"

 

Allah ile bağlarını koparan insanların dünyanın cazibesine aldandığını söyleyen Emiroğlu, dünyanın cazibesine aldanan insanların nefislerinin peşinden koştuğunu ve günlerini kendilerine göre gün etmeye çalıştığını ifade etti.

 

Dünyanın cazibesine aldananların dünyanın güzelliklerinden istifade etmeye çalıştıklarını belirten Emiroğlu, şunları kaydetti:

 

"Bütün hayatımızı olduğu gibi gençliğimizi de Allah için harcamalıyız. Her şey bir hesaba göre dönüyor akıp gidiyor, bazı örneklere baktığımızda insanın aklı duruyor adeta. Bu muazzam evrende dünyamız bir toz zerresi gibidir. Allah bizleri bu evrenin eşrefi olarak niteliyor ve halifelik göreviyle sorumlu tutuyor. Bu evrenin içinde bizleri muhatap alıyor. Bu yaşamda her nimetten hesaba çekileceğiz bu evrende her varlık bir çalışma içindedir. Bu durumda insan durursa büyük bir eksiklik oluşur, bizlerde insan olarak yani eşrefi mahlûkat olarak bu hareketliliğimizi, çalışmamızı Allah rızası için harcamalıyız."

 

Şiir dinletisi, ilahi ve ezgilerin seslendirildiği program, halat çekme ve voleybol gibi oyunların yapılması ile gençler hem eğlendi hem de kaynaştı.

 

Piknik etkinliği, ikramlar sonrası sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum