Advert
as

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ, AKADEMİK PERFORMANS SIRALAMASINDA YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ, AKADEMİK PERFORMANS SIRALAMASINDA YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) University Ranking by Academic Performance Laboratuvarı (URAP) tarafından Türkiye’deki 183 üniversitenin 2022-2023 akademik performansını gösteren veriler açıklandı.

 Açıklanan akademik performans göstergelerine göre Bingöl Üniversitesi 2000 yılından sonra kurulan 112 üniversite arasında 14’ncü sırada, Tıp Fakültesi olmayan 96 üniversite arasında yine 14’ncü sırada yer aldı. 121 Devlet Üniversitesi içinde 48’nci ve 183 üniversite içinde yapılan genel sıralamada ise geçen yıl 64’uncü olan Bingöl Üniversitesi, bu yıl 5 sıra yükselerek 59’ncu sırada yer aldı. 

 Bu yıl, üniversitelerin akademik performansını özetleyen URAP 2022-2023 Türkiye sıralamasında, Clarivate Analytics/InCites ile YÖK'ün yayımladığı veriler kullanıldı. URAP Türkiye sıralamasında 2009 yılından bu yana 9 gösterge kullanılmaktaydı. Bu yıldan itibaren 9 göstergeye 6 yeni gösterge eklenerek toplam gösterge sayısı 15'e çıkartıldı. Üniversitelerin araştırma etkinliklerini daha hassas ölçebilmek amacıyla bu yıl üniversitelerin TÜBİTAK proje sayıları URAP göstergeleri arasına eklendi. 

 Üniversitelerin diğer üniversiteler ile yurt içi ve uluslararası ortak çalışma yapabilme becerilerini ölçmek amacıyla yurt içindeki üniversitelerle ortak makale sayısı ve diğer ülke üniversiteleriyle ortak makale sayısı da URAP göstergeleri arasına eklendi. 

 Bu yıl URAP 2022-2023 Türkiye sıralamasında 183 üniversite yer aldı. URAP Türkiye sıralamasında yükseköğretimdeki farklılıklar göz önüne alınarak, devlet-vakıf; tıp fakültesi olan-olmayan; 2000 yılı öncesi-sonrası kurulan üniversiteler kendi grupları içinde ayrıca sıralandı. 

Bingöl üniversitesi değerlendirmeye giren tüm üniversitelerin üçte ikisini geride bıraktı 

 2007 yılında kurulan Bingöl üniversitesi URAP verilerinde değerlendirmeye alınan toplam 183 üniversitenin üçte ikisinden fazlasını geride bırakarak genel değerlendirmede 59’ncu sırada yer aldı. 2000 yılından sonra kurulan ve tıp fakültesi olmayan üniversiteler sıralamasında 14’ncü sırada yer aldı. 

“Başarı Sıralamasından Memnunum” 

 Konuyla ilgili Bingöl üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, URAP tarafından yayınlanan başarı sırlamasından memnun olduğunu belirterek, elde edilen başarının bir tesadüf olmadığını söyledi. Çapak, “Başarımız bireysel çalışmanın ürünü değildir. Biz, Bingöl Üniversitesi olarak yönetimi, akademik kadrosu, idari kadrosu ve öğrencisiyle büyük bir aileyiz. Üniversitemiz, niceliksel olarak gelişimini tamamlamak üzeredir. Artık, nitelik olarak büyüme hedefimize doğru yol alıyoruz. Gelecek yıllarda daha da iyi basamaklara yükseleceğimizden şüphe duymuyorum. Güzel bir akademik ve idari kadromuz var. Başarımız kolektif çalışmanın eseridir. Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum