Advert
as

Solhan’da Eylem Hazırlığı Son Anda Önlendi

Solhan’da Eylem Hazırlığı Son Anda Önlendi

İlçemizde güvenlik güçlerince yapılan istihbarat çalışmaları sonucu, Silahlı/Bombalı eylem hazırlığı yapan PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonda yakalanan ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 3 kişi’den 2’si tutuklandı.

 

 

Emniyet Müdürlüğü’nce PKK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesi amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, keşif ve eylem planı yapan PKK’nın dağ kadrosunda olan B.K. silah ve teçhizatıyla yakalandı. Eylem yapmak üzere yakalanan PKK’lı B.K.’nın hedefinde İlçe Kaymakamın şahsı ve konutu, İlçe Jandarma ve İlçe Jandarma Komutanın şahsı, Bölge Trafik İstasyonu olduğu belirtildi.

2 Kişi Tutuklandı

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, eylem hazırlığında olan B.K. ile kendisine yardım yataklık yaptıkları tespit edilen N.K. ve Y.K. düzenlenen operasyonda birlikte yakalandı.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

 

Savcılıktaki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen B.K. ve Y.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. N.K. ise serbest bırakıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum