Advert
as

KÖYLÜLERDEN, "ÇÖP TESİSİNİN KALDIRILMASI" İÇİN İMZA KAMPANYASI

KÖYLÜLERDEN,

Bingöl'de 4 köyün kesiştiği noktada oluşturulan çöp toplama alanının halkın sağlığını tehdit ettiğini belirten köy sakinleri, çöp tesisinin kaldırılması için şehir merkezinde imza standı kurdu.

Bingöl Merkez Dörtyol’da kurulan ve halkın yoğun ilgi gösterdiği imza standı dört gün sürecek. Köy sakinleri, çöp tesisinin bölgeden kaldırılarak yerleşim yerinden uzak bir alana taşınması talebinde bulundu. 

Köy sakinleri bölgelerine kurulan çöp tesisinin insan, çevre ve hayvanlar için tehdit oluşturduğunu ve çöpten kaynaklı hastalıkların çoğaldığını belirterek yetkililerin bir an önce çöp tesisini bölgeden kaldırmalarını talep etti. 

"ÇÖP TESİSİNİN İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT ETMEYECEK BİR ALANA TAŞINMASINI TALEP EDİYORUZ" 

İmza standı görevlilerinden Ahmet Berk, "İnsan sağlığını tehdit eden bir çöpün ortadan kalkmasını talep ediyoruz. Sağ olsun burada insanlarımız da duyarlı. Bizlere yardımcı oluyorlar. Biz burada siyaset üstü bir faaliyet yapıyoruz ama her nedense biz ne kadar uğraştıysak da yetkililer bunu duymazdan geldiler. Biz de bunu farklı alanlara taşımak için insanların desteğini talep ettik. Sağ olsunlar hepsi bizlere yardımcı oluyorlar. Bu imza kampanyasını insanlık adına yapıyoruz. Soruyorlar, 'bu çöp buradan kaldırılıp nereye gidecek' diye. Soranlara da diyoruz ki başka bir köye gitse ona da karşı çıkacağız. Diyoruz ki bu çöp tesisinin insan sağlığını tehdit etmeyecek yerleşim yerinden uzak daha yabani bir alana ve makul bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz." dedi. 

"ÇOCUKLAR ÖLMESİN İSTİYORUZ" 

Yürüttükleri faaliyetlerin tamamen insani olduğunu belirten Berk, amaçlarının çocukların ve ekinlerin zarar görmemesi olduğunu söyledi. 

Berk, "İnsanlar beklentinin üzerinde bir duyarlılık gösterdiler, muhtemelen hepsi bu durumdan mustarip. Kendileri de rahatsızlık duymuşlardır. Daha önce yine bu konuyla ilgilenenler vardı. İnşallah başarılı olacağız. Yetkililerden talebimiz, sesimizin duyulmasıdır. Biz çocuklar ölmesin ve ekinlerimiz zarar görmesin diyoruz. İnsanlık adına bunu talep ediyoruz. Hiçbir parti ve siyasi duruşa kastımız yoktur. Biz sadece insani bir faaliyet yürütüyoruz." şeklinde konuştu. 

"BURADAKİ AMACIMIZ İNSAN SAĞLIĞINA DİKKAT ÇEKMEKTİR" 

Stand yetkililerinden Cemil Beliren, "Standımızı bugün kurduk, dört günlük iznimiz var ve çalışmamızı burada yürütmeye çalışacağız. Bu çalışmayı yürütürken de insanların duyarlılığı ve özverisini gördükçe çöp tesisinin sadece bizlerin değil diğer insanlar tarafından da rahatsızlık oluşturduğunu görmüş oluyoruz. Bizim tek amacımız var o da sadece insan sağlığına ve çocuk sağlığına dikkat çekmek ve bu çöpü olduğu yerden kaldırmaktır. Bugün yaşadığımız dünyada bazı şeyleri doğru görüp doğru dizayn etmek gerekiyor." dedi. 

"ŞEHRİN KALBİNE ÇÖP DÖKMEK HİÇBİR AKLIN VE ZİHNİYETİN DOĞRUSU DEĞİLDİR" 

Beliren, "Bu şehrin göbeğine, bu şehrin kalbine çöp dökmek hiçbir aklın ve zihniyetin doğrusu değildir ve hiç birimizin de yapılan yanlışa karşı çığırtkanlık yapma gibi bir derdi yoktur. Sadece isteğimiz bir şey var, bu çocukların ve tarım arazilerinin zarara görmemesi ve insan sağlığına dikkat çekmek, önemsemek için bugün burada bulunmaktayız. Bütün vatandaşlarımız da buna duyarlılık gösteriyor. Umarız yetkililer de bu duyarlılığı fark edip bu çöpü buradan kaldırarak hepimize katkı sunmuş olurlar." ifadelerini kullandı.

 "İNSAN, ÇEVRE, HAYVAN VE DOĞAYA ZARAR VEREN ÇÖP TESİSİNİN KALDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ" 

Stand yetkililerinden Sadık Bezekçi ise yaptığı konuşmada, "Bingöl merkeze yedi kilometre yakında bulunan Kardeşler köyü, Beyaztoprak, Sarıçiçek ve Kantar köylerinin ortasına dökülmüş, enerji üretimi dediğimiz metan gazı üreten, çevremize, insanımıza, hayvanımıza zarar verip doğamızı katleden bu çöp tesisinin bir an önce insan sağlığının etkilenmeyeceği, yerleşim yerlerinden yirmi beş kilometre uzağa taşınması için ne gerekiyorsa yapılması bütün yetkililerden arz ve talebimizdir. Bingöl'de öyle müsait yerler de vardır." dedi. 

"KÖYÜMÜZDE 80 ÇOCUK BEYAZ KAN ENFEKSİYONU ŞİKAYETİYLE HASTANELERE BAŞVURDU"

 Bezekçi, "Bizler insani bir talep olarak evlerimizin balkonunda oturup bir çay içmek istiyoruz. Çoluk çocuk hastalandı. Yaklaşık 80 çocuk bu yaz boyunca beyaz kan enfeksiyonu şikayetiyle devlet hastanelerine başvurmuş. Bu beyaz kan enfeksiyonunun oluşturabildiği en önemli etken çöpten çıkabilecek mikrobik hava solunumundan kaynaklı olduğu söyleniyor. Bu durum bütün hekimler tarafından bilinen bir olaydır. Dolayısıyla bu temelde insan sağlığını öne alan, insanı merkeze alan her anlayışın ivedi bir şekilde çözüm üretmesi gerekmektedir." dedi. 

"BU KONU SİYASET ÜSTÜ BİR MESELEDİR" 

Faaliyetlerinin insani ve siyaset üstü bir faaliyet olduğunu belirten Bezekçi, "Biz yetkililerle görüştüğümüzde bize şunu diyorlar, bu projenin maliyetli olduğunu söylüyorlar. Biz ise söz konusu insan sağlığı olduğunu söylüyoruz. Bir çocuğun değeri ne kadar ki bunlar bize projenin maliyetinden bahsediyorlar? Bizler asla bir arsa veya herhangi bir çıkar için değil, sağlıklı bireyler olarak yaşamımızı kökten sarsan bu çöp mevzuatının ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu doğrultuda ne gerekiyorsa yapılmasını bütün yetkililerden rica ediyoruz. Bingöl İstanbul ile yüzölçümü olarak eşdeğerdir. Bu gerçekten zor olmaması gereken bir husustur. Temelde modern, ekonomik ve sosyal olarak elimizden ne geliyorsa bunu yapmaya çalışıyoruz lakin siyasi meseleler üzerinden bazı değerlendirmeler olmuş olabilir. Bizler bu konuyu asla siyasi mesele olarak algılamıyoruz, bu tamamen siyaset üstü bir meseledir. Çoluk çocuğumuzun sağlığını ilgilendiren bir meseledir. Evlerimizde rahat bir çay içebilmek için bizlerin de bu yaşamı hak ettiğimize inanıyoruz. Dolayısıyla sırf insanı merkeze aldığımız için bu çöpün bir an önce buradan kaldırılmasını talep ediyoruz. Bütün Bingöl halkına sesleniyorum, bir imza standı kurduk, bunun ne kadar etkili olacağını kestiremiyoruz ama neticede naçizane masum bir talebimizdir. Bu talebimizin nazar-ı dikkat alınıp bizlere yardımcı olunmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum