Advert
as

“ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI” PROJESİ

“ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI” PROJESİ

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Bingöl’de Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi çerçevesinde okul müdürleri, danışman öğretmenleri ve öğrencilerle bir araya geldi.

Proje kapsamında Mevlana Kız Anadolu Lisesi kütüphanesinde öğrencilerimiz ile bir araya gelen Bingöl Milli Eğitim Müdürü Sayın Halil Yücel, öğrencilerle proje ve okudukları kitaplar üzerine sohbet etti.

 

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Yücel, “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi Müdürlüğümüz koordinesinde TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesinden 7 öğrenci, Mevlana Kız Anadolu Lisesinden 9 öğrenci ve Rekabet Kurumu Anadolu lisesinden 6 öğrenci olmak üzere toplam 22 öğrenciyle toplam 3 okulumuzda 15 Haziran 2022 tarihi itibariyle başlatılmıştır. Proje kapsamında Yazar Mustafa Kutlu'nun eserleri okunmaktadır. Her okulumuzdan birer danışman öğretmen okullardaki okumaları takip etmektedir. Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi hazırlanırken amacımız öğrencilerin kitaptan kendilerine intikal eden duygu, düşünce, soru, cevap, yeni bir fikir ve benzeri hususların kavranması amaçlanmıştır. Geleceğimiz olan siz gençlerimizin çok iyi yetişmesini istiyoruz. Sizler ne kadar iyi yetişirseniz geleceğimiz de o kadar güzel ve aydınlık olacaktır diyen İl Müdürümüz Yücel, kitap okuma alışkanlığını küçük yaşlarda kazanılmasının önemine değinerek "Bir kitabın bize katacağı şey çok fazladır. Kitap okumak demek; yeni bilgiler öğrenmek, eski öğrenilen bilgileri pekiştirmek, daha gelişmiş bir insan olmak, topluma faydalı bireyler olmak demektir. Her zaman ve her yerde kitap okumaya önem göstermeliyiz, kitap okumak ufkunuzu genişletir, sınav başarınızı, okuduğunuzu anlama kapasitenizi artırır. Sınavlarda başarılı olan birçok öğrenci, başarısını çok kitap okumaya borçludur, okumayı alışkanlık haline getirelim." dedi.

 

Yücel,”Ayrıca ilimizde ilk defa Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Ortaokul Uygulama Programı Güveçli Ortaokulu, Göltepesi Yeni Yerleşim Ortaokulu ve Turgut Özal Ortaokulu ile başlatılmıştır. Güveçli Ortaokulu 2 danışman öğretmen 20 öğrenci, Göltepesi Yeni Yerleşim Ortaokulu 1 danışman 5 öğrenci ve Turgut Özal Ortaokulu'da 1 danışman ve 10 öğrenciyle ortaokul uygulama programını Eylül sonu itibariyle başlatmış bulunmaktadırlar. Farklı bir süreç izleyen ortaokul uygulama programında her dönem kılavuzda belirtilen listeden 10 eser seçilip okunmakta ve çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.”dedi.  

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum