Advert
as

UMUT KERVANI, 257 AİLEYE YARDIMDA BULUNDU

UMUT KERVANI, 257 AİLEYE YARDIMDA BULUNDU

Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2022 yılı Eylül ayında 257 aileye 223 bin 295 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2022 yılı Eylül ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

 ‘Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir’ hadis-i şerifini düstur edinerek, yetimin, öksüzün ve garibanın derdini dert edinen Bingöl Umut Kervanı Derneği, zengin ile fakir arasında köprü vazifesi görüyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, “Eylül ayında; 83 aileye 127 bin 200 TL değerinde giyim ve ayakkabı yardımı, 29 aileye 10 bin 410 TL değerinde gıda yardımı, 1 aileye 1.500 TL değerinde halı yardımı, 62 aileye 14 bin 080 TL değerinde kırımızı et yardımı, 41 aileye 9 bin 105 TL değerinde kırtasiye yardımı, 3 aileye 12 bin 500 TL değerinde baza ve koltuk takımı, 38 aileye 48 bin 500 TL değerinde nakit (para) yardımı olmak üzere toplamda 257 aileye 223 bin 295 TL ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.

BU HAYRA ORTAK OLUN

Hayır kervanına destek talebinde bulunan Gönül, “Hayırlara köprü olan Bingöl Umut Kervanı Derneği; Şartların ağırlığına rağmen en zor durumlarda dahi yoksul kardeşlerimizin dertlerine eldeki imkanlar dahilinde derman olma gayretindedir. Umut Kervanı, duyarlı ve yardımsever halkımızın yoksul ve fakire açılan kapısıdır. Bizler yetkili ve çalışanlar olarak, sizin adınıza koşuşturuyor, yoksul ve kimsesizlere kol kanat germeye çalışıyoruz. Hayırlı işlerin manisi (engeli) çok olma kaidesini bozan Bingöl Umut Kervanı Derneği; hayırlı işlerde acele etmeyi ve hayırda sürekli koşturmayı kendine ödev ad etmiştir. Bizler Umut Kervanı olarak, her kardeşimize bir çağrımız vardır. Herkes elindeki imkanlar dahilinde hayra vesile olmalıdır. Elinde imkanı olmayanların ise, en azından hayır işlerinde koşturan muhtaçların dertlerine derman olmaya çalışanlara bir hayır duasında bulunsunlar. Zorlu kışın soğukları gelmeden odun ve kömür yakacak derdinde olan kardeşlerimize hep beraber bir sıcak Umut olmaya çalışalım. Bizler Umut Kervanı olarak ilimizdeki yoksul kardeşlerimizin derdine deva olmak adına, muhtelif kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yaptığımız istişareler sonucu birçok kardeşimize derneğimiz dışındaki Kurumlardan da bu ailelerimize destek temin ediyor ve etmeye çalışıyoruz. Bu Sivil Toplum Kuruluşlarından alışveriş kartı, gıda zaman zaman giyim yardımı temin ettik. Bize destek olan Kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarına bu kardeşlerimiz adına teşekkür ederiz” diye konuştu.

Gönül, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

 “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum