Advert
as

Solhan’da Milli İrade Nöbetinin Finali Yapıldı

Solhan’da Milli İrade Nöbetinin Finali Yapıldı

Darbe kalkışmasının 23. gecesinde çarşı merkezinde toplanan vatandaşlar, “Milli İrade Nöbetinin” son gecesinde buluştu.

Solhan halkı her gece olduğu gibi “Milli İrade Nöbetinin” son gecesinde de çarşı meydanını boş bırakmadı. Darbe kalkışmasının 23. gününde final akşamı yapıldı.

İlçemizdeki “Milli İrade Nöbeti”nin 23. final gecesine İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Güler,  İlçe Emniyet Müdürü Hasan Soydaş, İlçe Müftüsü Sırrı Fuat Ateş ile Ak Parti İlçe Teşkilatı ve Hür Dava Partisi Teşkilatı ve vatandaşlar bir araya geldi.

 

Son gecede yapılan final programında Mehmet Bingöl Kuran-ı Kerim okudu. Daha sonra Kaymakam Fatih Okumuş vatandaşlara seslendi.

 

Darbe girişiminde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet dileyen Kaymakam Okumuş, “15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı’mızın televizyona çıkıp vatandaşlarımızı meydanlara davet etmesi, medyamızın duyarlı tutumu ve vatandaşlarımızın tankların önünde direnmesiyle ülkemiz Allah’ın inayetiyle kurtarıldı. Her ne kadar tehlike bertaraf edilmemiş olsa da kimden hangi maksatla gelirse gelsin adı ne olursa olsun darbe, kötüdür karanlıktır. Mili iradeye, vatandaşa ve demokrasiye ihanettir. Özellikle Fetö terör örgütünün yüzünü biz net olarak 15 Temmuz günü görmüş olduk. İstiklal Şairi’miz, “Mehmet Akif Ersoy 1921 yılında İstiklal Marşı’mızı yazdığında Cenab-ı Allah, bu memlekete bir daha Kurtuluş Savaşı’nı, İstiklal Marşı yazmasını nasip etmesin.” dedi. 15 Temmuz darbe girişimini takip eden günlerde ikinci bir Kurtuluş Savaşı tarzında bir metni inşallah Allah’ın inayeti ve milletin dirayeti, Hükümet’imizin ve Cumhurbaşkanı’mızın basiretiyle ve cesaretli bir şekilde bir nebze olsun bu belayı atlattık. Bu doğrultuda özellikle mücadelenin her platformunda yılmadan mücadele edilmesi gerekir. Bu mücadele yapanlarının da kamuoyu desteği önemlidir. 23 gündür meydanlarda bulunan vatandaşımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah böyle bir musibet tekrar etmez. Sizleri saygıyla muhabbetle selamlıyorum. “dedi.

 

 “Milli İrade Nöbeti”nin 23. final gecesinde toplanan halkı selamlayan Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, ” 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemiz, tarihinin en vahim hadiselerinden birini yaşadı, kanlı ve başarısız bir darbe girişimine tanıklık ettik. 15 Temmuz akşamı TSK içindeki FETÖ terör örgütüne bağlı bir cunta ve etkileri altına aldıkları unsurlar bir kalkışma başlatmışlardır. Bu hain yapı; esas itibarıyla milletimize, milli iradeye, aynı zamanda Başkomutan olan seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Cumhuriyeti’nin meşru hükümetine ve vatansever güvenlik güçlerimize karşı darbe girişiminde bulunmuştur.

 

Tarihimizde yaşanan darbeler, hepimizin malumudur ve istisnasız hepsi ülkemize büyük zarar vermiştir. Ancak 15 Temmuzda yaşanan başarısız darbe girişimi, önceki darbelerden ve darbe girişimlerinden çok ötede bir farklılık göstermiştir. Milli bütçeden maaş alan, silah ve teçhizat tedarik eden bir grup üniformalı terörist, düşmanca bir tavırla silahlarını milletimize doğrultmuştur.

 

Hain ve alçak saldırılarda eldeki son verilere göre 246 vatandaşımız şehit olmuş, 2185 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Şehitlerimizin 179’u sivil, 62’si polis, 5’i askerdir. Yaralılarımızın 2030’u sivil vatandaşlarımızdır.

 

Aziz milletimiz, varlığına, istiklaline ve istikbaline kasteden bu darbe girişimine karşı ilk andan itibaren kendisine yakışan tavrı ortaya koymuştur. Doğrudan milletimiz tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan çağrılara uyan milletimiz sokaklara çıkmıştır.

15 Temmuzda Sokağa çıkan halkımızın gücü karşısında tankın gücü hiçbir şey yapamamıştır. İman Gücü, İsyan gücünü yenmiştir.

 

Bu zafer, herhangi bir kesimin veya bir partinin değil, tüm milletindir, hepimizindir.

İktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin hain darbecilere karşı birlik içinde olması, ülkemiz siyasetinin ulaştığı demokratik olgunluk düzeyini tüm dünyaya göstermiştir.

 

Yaşanan bu tecrübe, tarihimizde bir ilktir ve gelecek nesillere bırakacağımız son derece anlamlı bir siyasi kazanım ve miras olacaktır.

15 Temmuzdan sonra milletimiz ve demokrasimiz çok daha güçlü, ülkemiz çok daha itibarlıdır. Yaşananlar darbeyi engellediği gibi, bundan sonra böyle haince eylemlere girişme gafleti boşa çıkacaktır.

 

Darbe girişimi başarısızlık ile sonuçlanmış olmakla birlikte, tehlike ve tehdit henüz tam olarak ortadan kalkmış değildir. Tehlike ve tehdit ortadan kalkıncaya kadar, demokrasi nöbetinin devam etmesi büyük önem taşımaktadır. Şunu unutmayın! Uykusuz geçen gecelerimiz, gelecek nesillerin rahat uyuması içindir.

Bu vesile ile ülkemizi bu büyük badireden koruyan yüce Rabbimize şükrediyor, geleceğe çok daha emin adımlarla yürümemizi sağlayan aziz milletimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Bizlere onurlu bir gelecek bırakmak için en değerli varlıklarını feda eden Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz.”dedi.

 

Konuşmaların ardından program, ilçe vaizi Osman Numanoğlu’nun yaptığı dua ile sona erdi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum