Advert
as

YÖK BAŞKANI ÖZVAR, BİNGÖL’DE 17 ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ İLE BİR ARAYA GELDİ

YÖK BAŞKANI ÖZVAR, BİNGÖL’DE 17 ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ İLE BİR ARAYA GELDİ

Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) toplantısı, YÖK Başkanı Erol Özvar başkanlığında Bingöl'de gerçekleşti.

YÖK Başkanı Erol Özvar, Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) toplantısına katılmak için Bingöl’e geldi. Bingöl'de 17 üniversite rektörünün katılımıyla gerçekleşen programda konuşan Özvar, “Üniversitelerin aynı çalışma ve misyona sahip olmaları gelişmeyi ve ilerlemeyi engeller.” dedi.

ÜNİDAP toplantısında konuşan YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerimizin bulundukları bölgenin kalkınmasına sundukları katkıyı oldukça önemsediklerini ifade ederek Yükseköğretim sistemindeki kurumsal çeşitliliği artırma yönündeki kararlılıklarının devam etiğini belirtti. Özvar, bu hedefler doğrultusunda gerekli politik adımları atmaktan çekinmediklerini ifade etti.

Üniversite senato salonunda gerçekleşen toplantıda, ÜNİDAP üyelerince üniversitelerin çalışmaları görüşüldü.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin birbirine benzemeye çalışmaları gelişmeyi ve ilerlemeyi engelleyen bir durum olduğunun altını çizdi.

"ÜNİVERSİTELERİN BİRBİRİNE BENZEMEYE ÇALIŞMALARI VE AYNI MİSYONA SAHİP OLMALARI GELİŞMEYİ VE İLERLEMEYİ ENGELLEYEN BİR DURUMDUR"

Özvar, "10 ay öncesinde Erzurum'daki toplantımızda bölgesel kalkınma ve üniversitelerin rolüne ilişkin düşüncelerimi sizlere ifade etmiştim. Konuşmamda başlıca vurguladığım hususlardan biri, yükseköğretim kurumlarının birbirinin benzeri olma yönünde bir eğilim içerisinde olduklarıdır. O zaman da belirttiğim üzere, tüm üniversitelerin birbirine benzemeye çalışmaları ve aynı misyona sahip olmaları gelişmeyi ve ilerlemeyi engelleyen bir durumdur. Üniversitelerimizin bir kısmının eğitimde, bir kısmının araştırma ve teknoloji üretiminde, bazılarının da bölgesel kalkınmaya katkı sağlama odaklı farklılaşmasında fayda mülahaza ettiğimizi ifade etmiştim. Sadece Türkiye'de değil, hemen hemen tüm ülkelerde üniversitelerin bulundukları bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamaları beklenmektedir. Her ile bir üniversite kurulması, teknokentlerin yaygınlaşması, teknoloji transfer ofisleri ve kalkınma ajanslarının kurulması ve Ar-Ge fon kaynaklarının çeşitlenerek artması gibi gelişmeler, üniversitelerin bölgesel kalkınmadaki işlevlerini daha da kolaylaştırmış ve aynı zamanda üniversitelerden beklentileri artırmıştır. Bugün gelinen noktada, tekrar vurgulamak isterim ki, üniversitelerimizin bulundukları bölgenin kalkınmasına sundukları katkıyı oldukça önemsiyoruz. Yükseköğretim sistemimizdeki kurumsal çeşitliliği artırma yönündeki kararlılığımız devam etmektedir." dedi.

"Üniversitemiz 84'ü ön lisans, 42'si lisans, 48'i yüksek lisans ve 16'sı doktora programı ile 15 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyor"

Özvar, konuşmasına şöyle devam etti:"Bu sürecin olumlu meyvelerinden biri olarak, 2007 yılında kurulan 17 üniversiteden biri olan Bingöl Üniversitesinin, 15 yıl gibi kısa bir sürede kat etmiş olduğu mesafe ve gelişmeyi bugün burada bizzat müşahede etmenin mutluluğu içerisinde olduğumu da ifade etmek isterim. Üniversitemizin, bu kısa süre içerisinde, kurmuş olduğu fakülteler, enstitüler, araştırma merkezleri ve diğer birimlerle birlikte, alt yapısını önemli ölçüde tamamladığını, 84'ü ön lisans, 42'si lisans, 48'i yüksek lisans ve 16'sı doktora programı ile 15 bin öğrenciye ev sahipliği yaparak bölgesinin önemli bir eğitim ve cazibe merkezi haline geldiğini görmekteyim."

ÜNİDAP toplantısına rektörle düzeyinde, Hakkari Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Bingöl üniversitesi rektörü katıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum