Advert
as

SOLHAN’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

SOLHAN’DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

11 Kasım “Milli Ağaçlandırma Günü” münasebetiyle düzenlenen etkinlikte Solhan’da yüzlerce fidan toprakla buluştu. Etkinlikte, ilçemizde 12 yıl görev yapmış olan ve ilçe halkı tarafından sevilen Aile Hekimi Dr. Feyzullah Alay adına fidan dikildi.

Solhan’da "Milli Ağaçlandırma Günü" dolayısıyla "Türkiye Yüzyılı’na Nefes" temasıyla Dilektepe lokasyon alanında etkinlik düzenlendi.

Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı etkinlikte, 600 fidan toprakla buluşturuldu. 2010-2021 yılları arasında ilçemizde görev yapmış olan ve ilçe halkı tarafından sevilen Aile Hekimi Dr. Feyzullah Alay adına fidan dikildi. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Solhan Orman İşletme Şefi Mehmet Döner, “Milli Ağaçlandırma Günü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan genelge ile 11 Kasım 2019 tarihinden itibaren ülkemizde 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanmaktadır. 2022 yılında “Türkiye Yüzyılı’na Nefes” temasıyla düzenlenen fidan dikim seferberliği programı ilçemizde Solhan Belediye Başkanı, Kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.”dedi.

Ormanlık alanların insanlara emanet, geleceğe nefes olduğunu belirten Orman İşletme Şefi Mehmet Döner, Dilektepe Köyü  lokasyon alanında badem, ladin, karaçam ve sedir fidanları olmak üzere 600 adet fidan dikildiğini, yıl sonuna kadar ilçe genelinde 15 bin fidan dikileceğini kaydetti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum