Advert
as

HÜDA PAR İL BAŞKANI ALPAYA,"BİZİM DİLİMİZ HAKARET DİLİ DEĞİLDİR"

HÜDA PAR İL BAŞKANI ALPAYA,

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, katıldığı radyo programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bingöl FM’de Nihat Kanat’ın hazırlayıp sunduğu Çapakçur’un Sesi programına konuk olan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya gündeme dair açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR’ın bir dava partisi olduğunu söyleyen Alpaya, parti davası gütmediklerini ve referanslarının İslam olduğunu belirtti. Halkın sorunlarına duyarlı olduklarını ve takip ettiklerini belirten Alpaya, halkımızın ve şehrimizin sorunlarıyla ilgilenip takipçisi oluyoruz ve bu konuda Bingöl’de birçok hizmette girişimlerimiz olmuştur ifadelerini kaydetti.

“BİZ BİR DAVA PARTİSİYİZ”

Alpaya, "Parti olarak referansımız İslam’dır. İslam derken bu geniş kapsamlı bir kavramdır. İnsanların sosyal ve tüm yaşantıları bunun içindedir. Bizler parti davası gütmüyoruz. Parti davası güdenler birileri kendi fikrinde değilse güzel bir şey de yapsa onu yerer ve kınarlar. Aynı şekilde kendi partilerindeki kötü fiilli ve fikirli olanlara ise karşı durmazlar ve o kişiye ve o fiile iyi derler. Onun için biz dava partisiyiz diyoruz ve bu konuya azami derece dikkat ediyoruz. Bunun bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz." şeklinde konuştu.

"HAYATA SADECE BİR YÖNDEN DEĞİL HER YÖNDEN BAKILMALIDIR"

Alpaya, "Biz diyoruz ki ‘önce insan öncelik adalet’. Bunu sadece söz olsun diye söylemiyoruz. ‘Gerçek siyaset, gerçek adalet’, ‘dürüst siyaset, gerçek adalet’ diyoruz. Bunlar üzerinde durulması gereken konulardır. Bizler yola çıkarken bir şeye talip olduk o da bütün işlerimizde Allah’ın rızasıdır. Allah bize yetki nasip ederse insanlarımız bunu görecekler inşaallah. Can, akıl, din, mal, ırz ve nesil emniyeti için de uğraş vereceğiz. Hayata sadece bir yönden değil her yönden bakılmalıdır." dedi.

“BİZLER SEÇİM ENDEKSLİ ÇALIŞAN BİR PARTİ DEĞİLİZ”

Seçim çalışmaları konusunda da konuşan Alpaya, "Bizler seçim endeksli çalışan bir parti değiliz. Bizler sürekli sahada olduk, insanlarla iç içe olduk, toplumun içinde olduk, onların dertleriyle ilgilenip takibatını yaptık. Biz iktidar partisi değiliz, ama biz gittiğimiz insanlara şunu diyoruz, biz sizi dinliyoruz, sorunlarınızı alıp çözümü için gerekli yerlere iletiyoruz ve takipçisi oluyoruz. Ötesi bizim gücümüzün dışındadır. Bazı konularda girişimlerimiz sonucu iyileştirmeler oldu. Bir örnek verecek olursak Bingöl Devlet hastanesinde Onkoloji polikliniği hizmeti eksikliği vardı bunu dile getirdik gerek yetkililerle gerekse de Bingöl Devlet hastanesi başhekimi ile görüşmelerimiz ve onun da gayretleri ile bu sorun çözüldü ve akabinde teşekkür ziyaretimiz oldu." ifadelerini kaydetti.

 "BİZİM DİLİMİZ HAKARET DİLİ DEĞİLDİR"

 Siyasi partilerin muhalefet dilinin nasıl olması gerektiğine dair de açıklamalarda bulunan Alpaya, "Özellikle şunu belirtelim ki bizim ilkelerimiz vardır. Referansımız İslam’dır dedik ve bunun gereği gibi hareket etmeliyiz. Bazen dilimiz birilerine ters veya farklı gelebilir ancak biz hakkı teslim etme adına adım atar ve öyle hareket ederiz, dilimizi de bu yönde kullanırız. Bizim dilimiz hakaret dili değildir. Muhalefet demek olumlu adımları görmezden gelmek veya yapmadıklarını yapmış gibi görmek demek değildi. Bir parti toplumumuz için, şehrimiz için, insanımız için bir şeyler yapıyorsa biz bunu destekleriz ve iyi olduğunu söyleriz. Eksiklikleri ve yanlışları da dile getiriyoruz ve dile getirmeye devam edeceğiz. Muhalefet dilimizde kendi menfaatimizi değil hakkın ve halkın menfaatini düşünürüz." ifadelerine yer verdi.

"YARDIM KUYRUKLARINDA İNSANLAR RENCİDE OLUYOR BUNUN ÇÖZÜMÜ İVEDİLİKLE OLMALIDIR"

Yerelde oluşan sorunları dile getiren Alpaya, "Sosyal devlet ilkesi gereği aile ve sosyal destek ödemeleri konusunda ATM’ler yetersi ve kuyruğa girmeden daha kolay bir yol seçilmelidir. ATM olacaksa da ATM’lerin sayısı çoğaltılmalıdır. Elektrik gibi desteklerde insanlar kuyruğa girip rencide olmadan bu destek sağlanmalıdır. Bu konu elektrik şirketleriyle görüşülüp yerinde indirim yapılması daha iyi olacaktır. Bu durumda bir miktar yardım için kuyruklar oluşmaz ve insanlar rencide olmaz." dedi.

"TAZİYE YEMEKLERİNİN KALDIRILMASINI DESTEKLİYORUZ"

Taziye yemeklerine de değinen Alpaya, "Gelenek göreneklerimiz var ona bir şey demeyiz. Ancak fıkıh alimlerimizin de belirttiği gibi taziye yemeği uygun değildir, ailede yetim varsa haram da olur.  Taziye yakınlarının dertleri kendilerine yeter, bununla beraber taziye yemekleri gibi maddi külfet oluşturan durumlardan kaçınmalıdır. Taziye yemeklerini taziye sahipleri vermemeli, aksine taziye sahiplerine yemek verilmelidir. Taziye yemeği geleneksel haline gelmesini tasvip etmiyoruz. Bu konuda şikayetler var ve halkımız bu durumdan mustarip. Bazı mahallelerde taziye yemeği kaldırıldı. Bu duruma destek veriyoruz, umarız her yerde böyle olur." ifadelerine yer verdi.

"PARTİMİZİN KAPILARI HALKIMIZA HER DAİM AÇIKTIR"

Alpaya son olarak, "Bizler adaletli ve hakkaniyetli bir yönetime talibiz ve bunun oluşması için gayret içerisindeyiz. Biz bir dava partisiyiz, bu anlamda şu çağrıda bulunalım ki, herkesi HÜDA PAR’ı anlamak için HÜDA PAR’a davet ediyoruz.  Vatandaşımıza her zaman kapımız açık, gelsinler bizi dinlesinler, bizler onları dinleyelim. Özellikle gençleri dinliyoruz, gençlerin fikirleri ve heyecanları bizler için gelecek için oldukça önemli. “ifadelerine yer verdi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum