Advert
as

SÜRÜ YÖNETİCİSİ DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

SÜRÜ YÖNETİCİSİ DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI

Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada sürü yöneticisi (çoban) istihdam desteği başvurularının başladığı belirtildi.

Sürü yöneticisi (çoban) istihdam desteği başvurularının başladığını açıklayan Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, işletme başına 12 bin TL verileceği belirtti.

Türkiye genelinde hayvancılık yapanlar için önemli bir destek kalemi olan Sürü yöneticisi (çoban) istihdam desteği başvuruları İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri'nde ilan ediliyor. Sürü yöneticisi (çoban) istihdam desteği yüzde yüz artırıldı.

Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Bozkurt,”Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği kapsamında; Sürü yöneticisi istihdam desteği, 100 ve üzeri anaç küçükbaş (koyun-keçi) hayvan varlığına sahip işletmelerden sertifikalı sürü yöneticisi istihdam eden ve sürü yöneticisine ait SGK primlerini kesintisiz olarak 5 ay süre ile yatıran işletmelere ödenecektir.”dedi.

Bozkurt, “Türkiye genelinde sürü yöneticisi desteği yüzde 100 artırılarak işletme başına 6 bin liradan 12 bin liraya yükseltildi. Son başvuru tarihi ise 13.01.2023’tür.”  


SÜRÜ YÖNETİCİSİ (ÇOBAN) İSTİHDAMI DESTEĞİ BAŞVURULARI

2022 yılı başvurularının, işletme sahibi veya köy/mahalle sürüsünü otlatan çoban tarafından 14.11.2022 – 13.01.2023 tarihleri arasında, işletmenin kayıtlı olduğu İl / İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne dilekçe ile yapılması gerekmektedir.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum