Advert
as

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER, VALİ VE REKTÖRLE BİR ARAYA GELDİ

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER, VALİ VE REKTÖRLE BİR ARAYA GELDİ

Bingöl Üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Bingöl Valisi Kadir Ekinci ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile bir araya geldi.

Vali Kadir Ekinci ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle yemekte bir araya geldi.

“BİNGÖL HALKI MİSAFİRPERVERLİĞİYLE MEŞHURDUR”

Programda öğrencilerle sohbet eden Vali Kadir Ekinci konuşmasında, “Günümüz dünyasında finansal sermaye kadar sosyal sermaye de çok büyük öneme sahiptir. Sosyal sermayenizi arttırmak için Türkçe’ye önem vermeniz gerekmektedir. Türkçe öğrenmek size dünyanın her yerinde katkı sağlar. Ben birçok ülke gezdim ve neredeyse Türklerin yaşamadığı bir yer görmedim. Başka ülkelere gittiğinizde de orada mutlaka bir Türk işletmesi görürsünüz ve Türkçenizle size birçok kapı açılır. Bingöl Üniversitesinde akademik olarak kendinizi geliştireceksiniz. İletişiminiz sadece üniversiteyle sınırlı kalmasın, şehrin içinde de insanlarla sosyal ilişkiler kurun. Bingöl halkı misafirperverliğiyle meşhurdur. İlimize gelen yabancı öğrencileri bağrına basıp kıymet verirler” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN BİNGÖL’DEKİ AİLELERİYİZ”

Bingöl Üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, bu yıl üniversitemize 10 bine yakın başvuru yapıldığını ve hâlihazırda 30 farklı ülkeden lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında 520 uluslararası öğrencisi olduğunu belirterek, “Son 5 yılda 350’ye yakın uluslararası öğrenci mezun ettik. Bingöl Üniversitesi, Bingöl’e nitelikli uluslararası öğrenci çekebilme çalışmalarının neticesini almaya başladığı bu dönemde, 17 bin olan öğrenci sayımızın %15’inin uluslararası öğrencilerden oluşması hedeflerimizden biridir. Bingöl’ün misafirperverliği ve ev sahipliği çatısı altında ağırladığımız öğrencilerimizin Bingöl’deki aileleriyiz. Öğrencilerimiz buradan mezun olduklarında, ülkelerinde bilgi ve tecrübelerini paylaşarak birer kültür elçisi olacağını beklemekteyiz.” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum