Advert
as

HAFIZLAR İÇİN İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

HAFIZLAR İÇİN İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

Bingöl Üniversitesi Recep Tayip Erdoğan Kongre Merkezi'nde 89 Kur'an hafızı için düzenlenen hafızlık icazet merasimine katılan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Osman Şahin, Allah'ın Kur'an-ı Kerim'i hafızlar vasıtasıyla koruduğunu belirtti.

Bingöl'de farklı Kur'an kurslarında eğitim alıp hafızlığını tamamlayan 89 öğrenci için hafızlık icazet programı düzenlendi. Bingöl halkının yoğun katılım gösterdiği programda dünyada ve Türkiye'de Kur'an ve ezan yarışmalarında derece yapan isimler Kur'an ziyafeti verip sela okudu.

Programa Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Osman Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz'ın yanı sıra Bingöl valisi Kadir Ekinci, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl l müftüsü Mustafa Topal, Bingöl Milli eğitim müdürü Halil Yücel, ildeki kurum amirleri, kolluk kuvvetleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dünya Kur'an okuması yarışmasında birinci olan Bingöl Üniversitesi İslami ilimler Fakültesi Kıraat Anabilim Dalı Öğretim Üyesi İsmail Kaya'nın Kur'an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Bingöl il müftüsü Mustafa Topal yaptı. Topal konuşmasında, Bingöl'ün Kur'an hizmetine sahip olmada bölgede başı çektiğini söyleyerek bu durumdan ziyadesiyle memnun olduklarını söyleyerek salonda ve dışarda bulunan kalabalığın buna şahit olduğunu söyleyerek il ve ilçelerdeki Kur'an hizmeti faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Programda Bingöl Valisi Kadir Ekinci ve Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ise selamlama konuşması yaparak Kur'an hafızlığının önemine vurgu yaptı.

"81 ilde hafızlık eğitiminin olması bizim istikbale daha emin bir şekilde bakmamızı sağlıyor

Programda söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ise konuşmasında 85 bin talebenin hafızlık eğitimi aldığını belirterek bunun yeterli olmadığını ve daha fazla hafız yetiştirme gayreti içerisinde olacaklarını belirterek, "Allah'a hamdolsun ki bütün Türkiye'nin 81 ilin tamamında hafızlık eğitimi ile meşgul olan, hafızlık eğitimi alan evlatlarımız var. Bu durum bizim istikbale daha emin bir şekilde bakmamızı sağlıyor, bu durum bizim güvende olmamızı temin ediyor. Şu anda Türkiye'de aktif eğitim gören 85 bin tane evladımız hafızlık eğitimi görüyor bu rakam bugüne kadar gelmiş en büyük rakamdır. Ancak 80 milyon nüfusa sahip olan ülkemizde telaffuz edilen rakamları asla yeterli görmüyoruz ve daha fazla evladımızın eğitim alması için gayret ediyoruz, edeceğiz inşallah." ifadelerine yer verdi.

"Rabbimiz kullarına Kur'an'ı ezberlemekle O'nu koruma şerefini bahşediyor"

Programda konuşan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Osman Şahin ise yaptığı konuşmada, "Kıymetli kardeşlerim, Hicr Süresi'nin 9'uncu ayetinde Allah buyurur ki, 'Kur'an'ı biz indirdik onu biz koruyacağız.' Rabbimiz Kur'an'ı bu dünyada hafızlar vasıtasıyla koruyor. Kullarına aynı zamanda Kur'an'ı ezberlemekle o'nu koruma şerefini bahşediyor. Bundan dolayı Hz. Peygamber, Sallallahu Aleyhi Vesellem 'Ümmetimin en şereflileri Kur'an hafızlarıdır.' buyuruyor." dedi.

"Kur'an hem sadırlarda hem de satırlarda yer alan tek kitaptır"

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Osman Şahin "Kur'an gibi tarihte hiçbir kitap ezberlenmiş değil ve ezberlenmesi mümkün değildir." diyerek "Kur'an'a nasip olan bu üstünlük hiçbir kitaba nasip olmadı. Batılıların Kur'an'a yönelik zaman zaman yaptıkları saldırıların altında yatan sebep budur. Kur'an'dan başka hiçbir kitap nazil olduğu günden bugüne kadar bu şekilde korunarak gelmedi. Kur'an hem sadırlarda hem de satırlarda yani hafızların gönüllerinde ve kalplerinde, hattatların da yazılarında ve sayfalarında hem sadırlarda hem de satırlarda korunarak günümüze kadar gelmiş ve kıyamete kadar da böyle gidecektir." ifadelerini kullandı.

"Hafızlar Allah'ın Kur'an'ı korumakla görevlendirdiği şerefli kimselerdir"

Hafızlara seslenen Şahin, "Sizler Kur'an'ı korumakla Allah'ın görevlendirdiği ve şereflendirdiği kimselersiniz. O şerefin kıymetini iyi bilin ve hayatınız boyunca da Kur'an'ı korumaya devam edin ve sakın Kur'an'ı unutmanın vebaline girmeyin. Çünkü Kur'an'ı ezberlemek ne kadar büyük bir şeref ise Kur'an'ı ihmal edip unutmak da o kadar büyük bir vebaldir." dedi.

"Kur'an sadece ezberlenmesi için indirilmemiş, o hayat rehberidir"

Kur'an'ı sadece ezberlemekle yetinmemek gerektiğini söyleyen Şahin, "Kur'an sadece ezberlenmek için indirilmiş bir kitap değildir, O bizim hayat rehberimizdir, bizi dünya ahiret saadetine kavuşturacak bir kitaptır. Bu toplum sizlerden Kur'an ile toplumu irşad etmenizi bekliyor. O bakımdan da Arapça'yı öğreneceksiniz, Kur'an ilimlerini öğreneceksiniz ve Kur'an ve sünnetle sahih dini bilgi ile bu toplumu irşad edeceksiniz, Kur'an'ın sadece lafzını değil, manasını da anlamaya özen gösterin. Öyle bir hayat yaşayacaksınız ki öyle bir ahlaka sahip olacaksınız ki herkes sizi parmakla gösterecek, çevrenize karşı örnek bir kişi ve model bir şahsiyet olacaksınız. Sizlerden beklentimiz budur." şeklinde konuştu.

Hafızlığa 2019 yılında başladığını söyleyen Kur'an Hafızı Muhammed Emin Coşkun, hafızlığın kolay olmadığını ve emek isteyen bir serüven olduğunu belirterek "Hafızlık sabır ve azim isteyen zorlu bir süreçtir. 2 yıllık zorlu bir süreç sonrası hafızlığımı tamamladım. Hafızlık sürecinde üzerimde emeği geçen hocalarıma teşekkür ediyorum." dedi.

2019 yılı Kasım ayında hafızlığa başladığını söyleyen 13 yaşındaki Hafız Mahmut Gültekin ise, Hafızlık güzel bir duygudur. Cennetin kapısının adeta kişinin elinde gibi hissettiriyor. Hafızlıkta kişinin kalbi rahattır. Hafızlığı tüm yaşıtlarıma tavsiye ediyorum.

Program hafızlığını tamamlayan 89 öğrenciye belge ve hediye takdimi sonrası sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum