Advert
as

RİSKLİ OKULLAR TESPİT EDİLECEK

RİSKLİ OKULLAR TESPİT EDİLECEK

Bingöl genelinde riskli okulların tespiti ve deprem performans analizlerini yapılacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim alabilmeleri için gerekli çalışmaların yapılacağını aktardı.

 Bingöl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, Bingöl genelinde riskli okulların tespiti ve deprem performans analizlerini yapacak olan Fırat Üniversitesi Yapı ve Beton Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. K. Esat Alyamaç, İnşaat Mühendisi Furkan Arslan ve Onur Sarıgül ile bir araya geldi.

 Halil Yücel, İl Milli Eğitim Bakanlığı ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Bingöl genelindeki 51 okulda deprem performans analizleri yapılarak yıkılması ya da güçlendirilmesi gereken okullar tespit edilecek.

 Yapılacak deprem performans incelemelerinin ardından hazırlanan raporlar doğrultusunda, öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitim alabilmeleri için yapı yıkılması gerekiyorsa yıkılacak, onarım yapılması gerekiyorsa onarımı yapılacak.

 Yücel, açıklamasında, “İlimiz deprem riski yüksek bir bölgede olduğundan İl Müdürlüğümüz okul binalarının tamamı için yapısal bir inceleme ve değerlendirme çalışması yapmış, yapılan değerlendirme raporları Bakanlığımıza bildirilmiştir ve Bakanlığımızın yapmış olduğu değerlendirme sonucunda 51 okulumuzda Deprem Performansının yapılması uygun görülmüştür.” ifadelerini kullandı.

 Yücel, 2021 yılının Afet Yılı ve Bingöl'ün deprem kuşağında olması ve öğrenci-öğretmenlerin can güvenliğinin sağlanması amacıyla çalışmaların en kısa sürede bitirileceğini aktardı.  

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum