Advert
as

BİNGÖL UMUT KERVANI, YÜZLERİ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

BİNGÖL UMUT KERVANI, YÜZLERİ GÜLDÜRMEYE DEVAM EDİYOR

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2023 yılı Şubat ayında 295 aileye ve deprem bölgelerine 908 bin 192 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu. Yardım derneği, deprem bölgelerinde 48 ekip ve 250 kişiden oluşan insan gücüyle dönüşümlü olarak çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği illerde vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için seferberlik ilan eden Umut Kervanı Vakfı, başlattığı yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), Şubat ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

 GÖNÜLLERE DOKUNULDU

 Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir “2023 yılı Şubat ayında; 128 aileye 80 bin 254 TL tutarında gıda yardımı, 37 aileye 88 bin 92 TL değerinde elbise yardımı, 46 aileye 183 bin 181 TL değerinde ev eşyası yardımı, 35 aileye 7 bin 920 TL tutarında kırmızı et yardımı, 6 aileye 7 bin 60 TL değerinde  odun yardımı, 42 aileye 66 bin 645 TL nakit (para) yardımı, Malatya İline 352 bin 834 TL, Adıyaman İline 80 bin 98 TL ve Kahramanmaraş İline 42 bin 116 TL değerinde gıda, battaniye, elbise ve ısıtıcı yardımında bulunduk. Toplamda 295 aileye ve deprem bölgelerine 908 bin 192 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.

 YARDIMLAR DEPREM BÖLGELERİNE ULAŞTIRILDI

 Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak 48 ekip ve 250 kişilik insan gücüyle deprem bölgesinde çalışma yürüttüklerini kaydeden Demir, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak depremin hemen ardından, Malatya ve Adıyaman İllerimizde bulunan Umut Kervanı Vakfı'na bağlı İnsani Yardım Derneklerimiz aracılığı ile yardımlar ulaştırılarak dağıtılmıştır. Umut Kervanı Vakfı’nın çağrısı üzerine Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak acil yardım çağrısına hemen destek olduk. Bingöl Umut Kervanı Derneği, Avrupa Yetim-Eli, Yetimler Vakfı ve İHO EBRAR olarak depremzede vatandaşlarımıza ‘Umut Olmaya’ devam ediyoruz. Deprem bölgelerinden Malatya ve Adıyaman İlleri başta olmak üzere 48 ekip ve 250 kişilik insan gücüyle yardım için ekiplerimizi gönderdik. Ekiplerimizi halen deprem bölgelerine göndermeye devam ediyoruz. Ekiplerimiz tarafından sıcak aş ikramı yapılmış olup, Umut Kervanı Vakfımız koordinasyonunda yardımların dağıtımlarını gerçekleştiriyoruz. Ekiplerimiz içerisinde aşçılarımızda mevcuttur” diye konuştu.

 DEPREMZEDELERİN YÜKLERİNİ HAFİFLETMEYE ÇALIŞTIK

 Yardım çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü vurgulayan Demir, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Şubat ayında yaptığımız yardımlar kapsamında İlimizdeki ihtiyaç sahiplerine ve depremden etkilenen vatandaşlarımıza elimizden gelen yardımları ulaştırmaya çalıştık. 6 Şubat'ta yaşanan depremden dolayı dernek üye ve gönüllülerimiz teyakkuza geçerek deprem bölgelerine ayni ve nakdi yardımlarımızı yaparak tamamıyla alarm durumuna geçtik. Deprem felaketinden sonra vatandaşlarımıza yardım çağrısında bulunduk. Vefakar ve cefakar halkımız bu çağrımıza duyarsız kalmayarak, elinden gelen yardımları ve bağışları yapmaya başladı. Bizler ivedilikle deprem bölgesine yapılan

 yardımları göndererek oradaki kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya çalıştık. Ayrıca ilimize gelen depremzede ailelerimize gerekli yardımlar yapıldı. Tüm üye ve gönüllülerimiz ile birlikte yardımlarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Deprem bölgelerine gönüllü ekiplerimizi dönüşümlü bir şekilde göndererek, çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Rabbimize hamdolsun güzel çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.”

 DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ

 Demir, “Depremzede aileler halen ilimize sığınmakta ve ev kiralamaktalar. Bizler de sizler sayesinde bağışlarınızı ulaştırmaya devam ediyoruz. Siz duyarlı halkımızdan bağışların devamını diliyoruz. Rabbimiz bu konuda bağışta bulunan yardım eden ve elinden geleni yapan halkımızdan razı olsun. İnşaallah bizler de yardımlarımıza imkanlarımız ölçüsünde devam edeceğiz. Desteklerinizle, depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını birlikte sarmaya devam edelim. Son olarak acil çağrımıza destek veren hayırseverlerden Allah razı olsun, kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 BİZE ULAŞIN

 Demir, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

 Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL

 Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

 IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

 Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum