Advert
as

MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 bölgesindeki işsiz kadın ve gençlerin istihdama katılımlarını sağlamak amacıyla daha önce uyguladığı ‘Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği’ programının üçüncüsünü başlatıyor.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğinden yapılan duyuruda, “Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’deki işsiz kadınlar ile gençlerin iş gücü piyasasına dâhil olmalarını sağlamak ve mesleki becerilerini artırmak amacıyla geliştirilen mesleki eğitimler, Avrupa Birliği standartlarında hem teorik hem de uygulamalı olarak verilecek. Programlardan yararlanan her bireyin iş hayatına atılırken profesyonel yaşamına tüm yönleriyle hazır hale getirilmesi için katılımcılara mesleki eğitimlerin yanı sıra beceri geliştirme eğitimleri, profesyonel kariyer danışmanlığı ve psikolojik danışmanlık hizmetleri de sağlanacaktır. Eğitim programlarına katılarak, programları başarıyla tamamlayan kursiyerlerin mesleki eğitim sertifikası alma hakkını elde edeceği mesleki eğitimlerin sonunda kursiyerlerin iş bulma ve işe yerleştirme sürecine de destek verilecektir. İş kazası sigorta primlerinin ödeneceği eğitimler kapsamında kursiyerlerin ulaşım, yemek vb. diğer masrafları da karşılanacak.

 BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAK

 İş dünyasının beklentilerini karşılayacak iş gücünün yetişmesine katkı sağlayacak olan mesleki eğitim programları aynı zamanda TRB1 bölgesindeki kadınların ve gençlerin iş ve meslek sahibi olmalarına fırsat sağlayacak.

Her bir ilde proje kapsamında yapılan ihtiyaç analizine ve gelen taleplere göre açılacak olan mesleki eğitimlere katılmak isteyenler başvurularını proje web sitesi http://www.kadinvegencistihdam.org web sitesi üzerinden yapılabilecek.

Başvurular kontenjan durumuna göre değerlendirilecek olup, illere göre planlanan mesleki eğitim alanları ise şöyle;

-Malatya: Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı, C# (“C Sharp”) Kodlama Eğitimi Programı, Özel Güvenlik Personeli Eğitimi Programı (Silahsız)

-Elazığ: Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı, C# (“C Sharp”) Kodlama Eğitimi Programı, Özel Güvenlik Personeli Eğitimi Programı (Silahsız), Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarımcı Eğitimi Programı

-Bingöl: Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı, C# (“C Sharp”) Kodlama Eğitimi Programı, Özel Güvenlik Personeli Eğitimi Programı

-Tunceli: Dış Ticaret Uzmanı Yetiştirme Programı, C# (“C Sharp”) Kodlama Eğitimi Programı, Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarımcı Eğitimi Programı.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum