Advert
as

SOLHAN’DA İSLAMİ KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA PLATFORMU KURULDU

SOLHAN’DA İSLAMİ KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA PLATFORMU KURULDU

Solhan’da faaliyet gösteren ve aralarında sendika, vakıf ile derneklerin bulunduğu sivil toplum kuruluşları, Solhan İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu kurdu.

İlçemizde bir araya gelerek ortak hareket eden sivil toplum kuruluşları tarafından Solhan İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu kuruldu. Platform kuruluş amacını 10 madde ile açıklayarak şu ifadelere yer verdi;

1. Platformumuz İslam hissiyatı taşıyan STK'lardan müteşekkildir.

2.Platformumuzun aldığı tek referans İslam’dır.

3.Platformumuzun amacı özelde memleketimizde, genelde tüm dünyada Gayri İslami yapılarla mücadele etmek, ümmetin sıkıntı ve problemleri ile hemhal olmak, ümmetin ve hatta Dünya Mazlum ve Mustazaflarının yanında her daim yer almaktır.

4.İslam dininin kutsalları platformumuzun kırmızı çizgileridir. Platformumuz bu kutsiyete yönelik küstahça düzenlenen sözlü ve fiili saldırılara karşısında yer almayı her daim hedefler.

5. Platformumuz özelde memleketimizde gücü yettiğince de daha geniş ölçekte nesli sapkın güruhlardan, maneviyat düşmanı zihniyetlerden uzak tutmayı hedefler ve bu alanda mücadele eder.

6. Platformumuz, neslin İslami bir çizgide yetişmesini hedefler ve bu doğrultuda çalışmalar düzenler.

7. Platformumuz İki cihan serverimiz Hz Muhammed Mustafa'nın işaret ettiği muhtaç ve yetimlere yardım etmeyi görev bilir.

8. Platformumuzun merkezinde İnsan vardır. Platformumuz İnsana dair her türlü zulmün ve adaletsizliğin karşısında yer alır, zulme adaletsizliğe maruz olan insanın yanında yer alır. 9. Platformumuz İslam hukukunda korunması gereken beş temel esas olan; can, din, akıl, mal ve neslin korunması gerektiğine inanır ve sorumluluk alır.

10.Platformumuz her kavmin Allah'ın yarattığı birer ayet olduğu ilkesi ile Allah'ın insanlara ve milletlere verdiği her hakkın korunup muhafaza edilmesini ve her hakkın sahibine teslim edilmesini ilke edinir.

 

PLATFORMA ÜYE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI

1- Eğitime Destek Platformu

2- Eğitim Bir-Sen

3- Peygamber Sevdalıları

4- ÖNDER

5- TÜGVA

6- AGD

7- İHH

8- Umut Kervanı

9- Cihannüma

10- Solhan İlim Kültür Derneği 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum