Advert
as

Sağlam Gençlik, Sağlam Toplum...

  • Musa APUHAN
  • 2017-04-24 12:23:36
  • 8836 Görüntülenme
  • Yaşadığımız bölge ve içinde bulunduğumuz koşullar, bazen tek başına aileler ve okullar, çocukların yetişmesinde yeterli gelmemektedir. Sokakların çocuklar için tehlikeli olduğu (gerek terör ve gerekse uyuşturucu, hırsızlık vs.)gibi durumlarda sokakları doğru kullanmanın ve çocukları tehlikelerden uzak tutmanın en etkin yolunun maneviyatın yanında spor olduğu bilinci ile öncelikle imkanlarımız dahilinde, köyümüzde Dodansporu kurduk.

    Gençlerin ve çocukların gelişimine katkı sağlamak, onları kötü alışkanlıklardan ve sapılacak yanlış yollardan uzak tutmak ve bunu spor ile başarmak en büyük hedefimizdir.

    Kendi imkanlarımızla ve bazı sporsever iş adamlarının katkılarıyla, yerel yöneticilerin destekleri ile köyümüzde spor alanları tesis etmeye başladık ve köyümüzün yetiştirdiği spor eğitmenleri ve beden eğitimi hocaları ile bu tesislerde çocuklarımızla spor eğitimi vermeye başladık.

    Kısa zamanda ailelerin isteği ve çocukların da katılımıyla bu sayı arttı. Bu durum daha fazla maddi ve manevi ihtiyaç doğurmuştur.

    Dodanspor olarak sportif faaliyetlerin yanında kültürel etkinlikler, panel, konferans, söyleşiler ve farklı aktiviteler ve çalışmalar yaparak sosyo-kültürel verimliliği arttırmayı ve geleceğimiz olan çocuklarımızı vatanına ve milletine faydalı birer birey olmalarını hedefliyoruz.

    Bütün bunları gerçekleştirebilmemiz, bu faaliyetlerimizi kesintisiz devam ettirebilmemiz ve projelerimizi hayata geçirebilmemiz için daha fazla imkana ihtiyaç duymaktayız.

    Sonuç olarak bizlere (Dodanspora) sunulacak her türlü imkanla, çocuklarımıza en iyi katkıyı sunacağımızı, gençlerin ve çocukların gelişimine katkı sağlayacağımızı, onları her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutacağımızı, bunun için de en büyük aracımızın spor olduğunu düşünüyoruz.

    Çocuklarımızın ekranlarda görüp hayranı oldukları ve benzemek istedikleri bütün sporcuların, bizim çocuklarımız gibi bir zamanlar sokaklardan veya küçük spor kulüplerinden geldiklerini, bunun için istemenin yeterli olduğu bilincini çocuklarımıza aşılıyoruz.

    Hiçbir çocuk doğuştan, ne uyuşturucu bağımlısı, ne hırsız, ne de teröristtir. Tam tersine her çocuk değer görmeyi ve alkışlanmayı ister. Çocuklarımızı alkışlamanın ve onun sosyal ilişkilerini ve toplumsal davranışlarını en iyi görmenin yeri, spor alanlarıdır. Bizlerde çocuklarımızı alkışlatmak, onlara daha iyi bir yaşam kalitesi kazandırmak için onların spora yönelmelerini istiyoruz. Günümüzde spor yapan insanlara, toplumun bakış açısı daha sempatik ve daha güven doludur.

    Sağlam gençlik, güvenli toplum demek.

     

    Güvenli bir toplum için Dodanspor da var.

    Musa APUHAN
    Musa APUHAN
    KÖŞE YAZARI
    BİYOGRAFİ