Advert
as

Doğru ve Yapıcı Muhalefet

  • Musa APUHAN
  • 2018-04-19 10:57:32
  • 3080 Görüntülenme
  • Değerli Bingöl halkına ve okurlarımıza doğru muhalefeti yazacağımızı iki haftadır söylüyoruz, nihayet konu bu haftaya nasip oldu.

    3 Kasım seçimleri, 15 Temmuz darbe girişimi ve 16 Nisan referandumunda toplumsal beklentilere yakın siyaset yapan ve bu doğrultuda söylem geliştiren çok fazla siyasi parti olmadı. Her üç olayda da muhalefet adına doğru konumlanan HÜDA PAR olmuştur.

    Tavır almak, aktif olmayı gerektiriyor.

    Ülkenin geleceği, milletin maslahatı için ileriye dönük adımlar atan, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen ve çözüm önerilerini de ortaya koyan bir duruş sergilemiştir HÜDA PAR.

    İktidar mücadelesi için olan ana muhalefetin, yıllarca tek bir programı olmamasına rağmen, kurulduğu süre içerisinde birçok engellemelerle karşı karşıya kalan, bütün olumsuzluklara rağmen ortaya bir şeyler koyan ve onu kamuoyuna taşımaya çalışan HÜDA PAR’dır.

    İlkesel duruş, rakibinizin yaptıklarını alt etme ve olumsuz gösterme mücadelesi değil, daha iyisini yapma ve sunmayı gerektiriyor.  Bu doğrultuda hareket eden ve “halkın doğru talepleri bunlardır ve iktidardan beklentileri şunlardır…” diyen HÜDA PAR’dır.

    Siyasi partiler büyük piyasa işletmeleri gibidir.

    Kadrolarını, teknik donanımlarını ve parkurlarını sürekli yenilemezlerse, tek dertleri rakip firmaları yıpratmak olursa, piyasadan ilk silinecekler kendileri olacaktır.

     

    Bu bilinçte olan ve bu doğrultuda hareket eden Siyasi partilerden bir tanesidir HÜDAPAR.

    “Talepleri olan ve temennilerini sunan gerçek aktörler halktır.” bilinci ile hareket eden siyasi partilerden bir tanesidir HÜDA PAR.

    Kendilerine yapılan bütün saldırı ve tacizlere rağmen, kavgaya, gürültüye, kargaşaya girmeyen, halkın maslahatı bunu gerektiriyor diyen, yapıcı siyasetinden taviz vermeyen ve büyük bir olgunlukla siyasetini yapmaya çalışandır HÜDA PAR.

    Sağ cenahta siyaset yapan siyasi partilerimizin bugün itibarı ile kendi siyasi hesapları gereği siyaset yapamadıklarını görüyoruz.

    Hiçbir siyasi parti kitlesini ve müntesiplerini siyasetten mahrum bırakmamalıdır.

    Sol cenahta ise ülke siyasetinde adını bildiğimiz iki siyasi parti bulunmaktadır CHP ve HDP…

    CHP’nin yıllardır ülkede millet adına tek bir gerçeğinin olmadığını, iç açıcı bir veri ortaya koyamadıklarını ve her gün biraz daha itici ve karamsar bir tablo çizdiklerini görmekteyiz.

    CHP, halka inmiyor, ülkeyi anlatmıyor, ülkenin dünya siyasetine ışık tutamıyor, her söylemi çelişkilerle dolu, çatışmacı, kavgacı, statükocu, medcezirlerle dolu bir siyaset…

    40 yıldır ülkede ana muhalefet partisi olacaksın, her seçimde iktidar adayıyım diyeceksin ve halkın yararına tek bir açılımın ve programın olmayacak…

    Ama yok saydığın HÜDA PAR ülkenin son dönemlerinde gelişen bütün olaylar karşısında çok daha olumlu, anlamlı ve yapıcı politikalar geliştirecek.

    Ona değil kendine muhalefet ve iktidar adayı diyeceksin.

    AK Parti ne yaparsa yapsın, doğru-yanlış demeden karşısına dikileceksin, sonrada ben iktidar adayıyım diyeceksin.

    Bilmiyorsan git gelişen olaylar karşısında doğru tavır alan, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyen ve ortaya çözüm önerleri koyan HÜDA PAR’ı örnek al.

    Sözüm yapıcı olmayan bütün muhalefet partilerine;

    Ülkenin geleceğine takoz olmayın, siyasetin önünü tıkamayın.

    Diğer sol parti HDP:

    Doğu ve Güneydoğuda kilit parti olacaksınız, tıkanıklığı mecliste çözmeniz için her kesimden ciddi bir destek göreceksiniz,  meclise girdiğiniz andan itibaren çözüm değil kargaşa isteyeceksiniz…

    Yasin BÖRÜ’leri şehit edeceksiniz, çözüm sürecinin tek muhatabı olmamanız gerekirken, maalesef tek muhatap olarak kabul edilecek, buna rağmen süreci sabote edeceksiniz…

    Peki, bu halkın günahı ne?

    Şimdi iktidarın genel ve yerel temsilcileri sizler, neden sizleri doğruya çağıran, doğru hizmet etmeniz için size eksikliklerinizi gösteren, zor zamanlarınızda yanınızda olanlarla değil, sadece sizi hırpalamak için didinenlerle hareket ediyor, doğru söyleyeni düşman gibi görüyorsunuz?

    Bingöl özelinde hemen şunu sormak istiyorum;

    HÜDA PAR Bingöl İl başkanı Hamdullah Tasalı ve yönetimi, halkın yararına olan ve yapılmayanlar konusunda sizleri çok insani ve siyaset etiği içerisinde uyarırken, neden siz her platformda onlara düşman nazarı ile bakıyorsunuz?

    Burada kimleri kastettiğimi siz iyi biliyorsunuz…

    İşte yapıcı siyaset, karanlığa gömdüğünüz kafanızı, aydınlığa çevirmeniz içindir.

    Elbette ki muhalefete ki bu insanların tavsiye ve önerilerinden çokça istifade eden siyasetçilerimiz ve idarecilerimiz var, sözüm aklı bir karış havada olanlara…

    Son söz;  şuna inanın, doğru muhalefetin önerilerini siz yabana atsanız da, ülkenin en tepesindeki adam, nazarı itibara alıyordur…

    Siz, siz olun, en azından kendi genel başkanınızı örnek alın.

     

    Saygılar

    Musa APUHAN
    Musa APUHAN
    KÖŞE YAZARI
    BİYOGRAFİ