Advert
as

Ah Egemenler Ah…

  • Musa APUHAN
  • 2018-09-17 14:31:42
  • 2508 Görüntülenme
  • Bir şehirde halkın %5’ine denk gelen elit ve egemenler, o şehrin belediyesinin fen işleri birimi ve müdüründen şikayetçi ise, halk olarak siz bilin ki o elit ve egemenler kendilerini değil, sizleri düşünüyorlar…

    Eğer o elit ve egemenler imar birimi ve müdüründen şikayetçi ise, bilin ki sizi değil, sadece kendi rantlarını düşünüyorlar…

    Hele hele, o şehrin egemenleri imar üzerinden direk belediye başkanını hedef alıyorlarsa, bilin ki o şehirde belediye başkanı o rantçılara boyun bükmüyor ve haklı olmayan taleplerini geri çeviriyordur.

    Bir şehrin belediyesi, halkın hakkı olan işlerini aksatıyorsa, o şehirde halkın şikayetçi olması gerektiği birim Fen işleri ve alt kademeleri olur.

    Çünkü halkı ilgilendiren iş ve hizmetlerin %80’i o birimle ilgilidir.

    Fen işleri Müdürü Ömer Berdibek’tir.

    Hafta içi mesai saatinden sonra kendi özel aracı ile mahalle mahalle, cadde cadde, sokak sokak dolaşıyor, gördükleri eksiklikleri not alıyor, vatandaşların istek ve şikayetlerini dinliyor ve imkan dahilinde sorunları çözmeye çalışıyor.

    Haftasonunu da aynı şekilde geçiriyor.

    Gördüğüm ve duyduğum kadarı ile halkta kendisini seviyor ve sayıyor.

    Ancak bütün bunlara rağmen Bingöl halkının belediyenin hizmetlerinden memnun olmadığını, Belediye Başkanının hiçbir hizmet üretemediğini ifade edenlerin, kendi taleplerini değil, algı operasyonları ile kendi çıkarlarını düşünen egemenlerin şikayetlerini ifade ettiklerini görüyoruz.

    Çünkü imar ile hiçbir işi olmayan halkın, belediyenin yetersizliğini ifade ederken, imar müdürlüğünün yaptıklarını (gerçekliğini bilmediğim) göstermesi, bu algı operasyonlarının kimler tarafından yaratıldığını da gösteriyor.

    Ben buradan Belediyenin halka yönelik yaptığı hizmetleri ve egemenlerin yerine getirilmeyen taleplerini saymak istemiyorum.

    Ancak tekrar ifade etmek isterim ki; halka yönelik hizmetlerin eksikliği söz konusu olsaydı, hedefte fen işleri ve müdürünün olması gerekirdi.

    Görüyorum ki halk bu birimin müdürünü seviyor ve memnun.

    Geriye kalan durum halkı, yani bizleri değil, elit ve egemenleri (rant savaşçılarını) ilgilendiriyor.

    Son söz olarak; Bingöl halkı kendi iradesine sahip çıkmalı...

    Musa APUHAN
    Musa APUHAN
    KÖŞE YAZARI
    BİYOGRAFİ