Advert
as

Şubat ve Şehadet

  • Ayhan ERKMEN
  • 2020-03-02 11:23:49
  • 2605 Görüntülenme
  • Allahın adıyla.

    Şubat ve Şehadet.. Şehadet ve şehit.. Aşık ile Maşuk..

    Şehadet aşktır. Şehid ise aşık..

    Ey şehadet sen ölümsüzlüğe çaresin. Sen İslam bahçesinin en güzel meyvesisin..  Bu meyveden tadana şehit denilir. Kimler tatmadı ki bu güzel meyveden. Sen, sen ki insanlıkla yaşıtsın. Habil'in ilk arkadaşısın. Hani Habil kardeşi, Kabil'e "Bana en kaldırsan da ben sana karışmam, Günahlarımı yükleneceksen buyur öldür beni demişti ya". İşte o kervan o gün yola çıkmıştı.

    Hazreti Zekeriya ve Hazreti Yahya kavmi tarafından katledilen bu kervanın Şehit Peygamberleri..

    -Şehadet, Rabbim Allah'tır dediği için davetçilere sahip çıkan ve bu uğurda katledilen Habibi Naccar'ın  Kur'an da bahsi geçen  "keşke Rabbimin bana verdiği nimetleri kavmimde  bilseydi" davetine özlem duymaktır.

    -Şehadet, bir toplumun imana gelmesi için zalim krala" bu gencin Rabbinin adıyla" ölüm fermanının şifresini vermektir.

    Şehadet, İlayı Kelimetullah için, Allah’ın adı en yücelerde olsun diye kulluk bilincinin farkında olmaktır.

    - Şehadet, iman elbisesini giydikten sonra çekilen eziyet işkencelere sabredip, Sümeyye ve Yasir gibi cennette kolkola girmektir.

    -Şehadet, Abdullah Bin Cahş gibi" Ya Rabbi karşıma öyle birini çıkar ki onunla çarpışayım sonra o beni Şehit etsin, kulaklarımı, burnumu ve organlarımı kessin "duasına edilen icabettir.

    - Şehadet, Amr Bin cemuh gibi, Şeyh Ahmet Yasin gibi engel tanımamak, bahaneleri kenara atmak ve savaşçı onuruyla bedenini Rabbine satmaktır.

     - Şehadet, Hazreti Hamza gibi, Molla Ali Elbahadır gibi imanın zirvesine varıp düşmanın öfkesini umursamamaktır.

    - Şehadet, dünya malını makamını elinin tersiyle iten Medine'nin öğretmeni, Uhud'un sancaktarı Musab bin Umeyr gibi bu dünyadan yarım kefenle gitmektir.

     - Şehadet, bir kavme daveti götürürken ihanete uğrayıp 70 sahabenin şahsında şehadetinin son demlerinde Haram bin Milhan'ın "Allahu Ekber, kazandım gitti" sözüdür.

    -Şehadet, darağacına götürülürken" ister misin şu anda yerinde Muhammed olsun denildiğinde, vallahi değil Yanımda olmasını, ayağına bir dikenin batmasına bile razı değilim "diyen Zeyd Bin Desinne'nin kendi cellatlarına haykırışıdır.

    - Şehadet, bu dünya hayatının sonlanacağını bile bile Zeyd gibi savaşta şahid ve şehid bir kumandan olmak, Cafer gibi kollarını feda etmek, Abdullah Bin Revaha gibi dünyayı boşamaktır.

    - Şehadet, şehitlerin Efendisi Hz. Hüseyin gibi "eğer ceddim Muhammed'in dini, kanımla ayakta kalacaksa, Ey Kılıçlar alın, doğrayın bedenimi" sözünü amele dökmektir.

    -Şehadet, Hasan El Benna, Seyyid Kutup, Abdulkadir Udeh, Halit İslambul'i, Muhammed Mursi gibi çağın firavunların a boyun eğmemek ve onlara Hedef Olmaktır.

    -Şehadet, Şeyh Sait gibi darağacına giderken "mücadelem Allah ve din içindir" mesajını torunlarına bırakmaktır.

    - Şehadet, Üstad Bediüzzaman Said Nursi'nin Van kalesinden düşerken "Ah davam, ah davam" serzenişidir.

    -Şehadet, İskilipli Atıf Hoca gibi sevdiklerine kavuşmak için bu dünyada ki savunmasını uzatmayarak tez elden idam sehpasına götürülme isteğidir.

    - Şehadet, Malcolm X gibi “bütün uyuyanları uyandırmak için bir uyanık yeter" mesajını Büyük Şeytan Amerika'nın tam orta yerinde söylemektir. - Şehadet Çeçen dağlarında moskof canilerine karşı kıt imkanlarla karşı durmaktır.

    - Şehadet, Metin Yüksel gibi "Şehadet Bir çağrıdır tüm nesillere çağlara" düsturunu ilke edinip bir cami avlusunda Şehitler Kervanına katılmaktır.

    -Şehadet, Abdulaziz Rantisi gibi "helikopterden atılan bir Füze ile mi yoksa yatağında mı ölmeyi tercih edersin” sorusuna, Füzeyle ölmek isterim. Sözünün Allahu Teala tarafından tasdik edilmesidir.

     - Şehadet, Mavi Marmara gemisinde duygularını tuttuğu günlükte dile getirirken" şehadet mi, annem mi" sorusuna şehadet, deyip gemiden cennete yolculuk yapmaktır.

     - Şehadet, Susa Camisinde cami yarenlerinin kurşunlara dizilmesidir.

    -Şehadet, işkenceler altında "Allah, Allah" deyip Zalimlere boyun eğmeyen Abdusselam, Cemal gibi zindanlardan Rabbine teslim edilmektir.

    - Şehadet, Hüseyin gibi 33 kurşunu, tesbihi dizerek Sübhanallah, Elhamdülillah Allahu Ekber zikrini kalbinin derinliklerinden söylemektir.

    - Şehadet, Yasin Börü ve arkadaşları gibi muhtaçlara kurban eti dağıtırken, ümmete kurban Olmaktır.

    Şehadet, Aytaç Baran gibi adağını yerine getirenleri ziyarete gidip, onlara kavuşma özlemi duyup sırasını beklemektir.

     - Şehadet, gözden dökülen yaş, Allah yolunda akıtılan ter, ümmeti uyandırmaya çalışan mürekkep ve bedenden fışkıran kanın birleşimidir. - Şehadet izzetlice yaşam ve izzetlice ölümdür.

    - Şehadet, şairlerin, şiirlerinin en güzel dizeleridir.

    -Şehadet, Müslümanca yaşamanın kalmadığı yerde, Müslümanca ölmenin bir yolunu bulmaktır.

     - Şehadet, yürekten dua dua yükselen duygu yüklü mesajdır.

    Yarab, Yarab bizleride kat bu kervana.

    Kurban kabul et bu canı uğruna

    Bir canımız vardır oda fedadır.

    Senin dinin olan İslam uğruna, Senin dinin olan İslam uğruna.

    Ayhan ERKMEN
    Ayhan ERKMEN
    KÖŞE YAZARI
    BİYOGRAFİ