Advert
as

Hastane Personeline, Yangın ve Deprem Semineri

Hastane Personeline, Yangın ve Deprem Semineri

Belediye personeli Ferhat Çalışkan, Solhan Devlet Hastanesi personeline Deprem Eğitimi ve Yangın Tatbikatı Semineri verdi.


Gönüllü olarak bilinçlendirme amaçlı seminerlerine devam eden Belediye personeli Ferhat Çalışkan, Solhan Devlet Hastanesindeki personellere “Deprem Eğitimi ve Yangın tatbikatı” hakkında bilgiler aktardı.


“Yangın dikkatsizlikle başlar, panikle büyür“sözüne vurgu yapan Çalışkan;“Lpg ile çalışan şofben vb. gibi cihazlarınızı ortamdaki oksijeni azaltıp havasızlıktan ölüme sebebiyet verebileceği için bacaya bağlamadan kullanılması uygun değildir. Boğulmalar, yanan şofbenin içerdeki oksijeni tüketmesi sonucu meydana gelmektedir.”dedi.

Lpg ve doğalgaz kaçaklarında, gaz kokusunun algılanması için Gaz Alarm Dedektörü kullanılmasını tavsiye eden Çalışkan,”Lpg kaçağı durumunda; ateş yakmayınız. Elektrik anahtarlarına telefon ve zile dokunmayınız, buzdolabının kapısını açmayınız. Tüpü açık havada emniyetli bir yere çıkartınız. Kapı ve pencereleri açınız. Zeminde birikmiş olan gazı açık havaya doğru süpürünüz.”diyerek yangınla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

 

Deprem bilinci, depremden önce alınacak tedbirler, deprem sırasında ve sonrasında yapılacaklar hakkında açıklama yapan Çalışkan,”Binaların usulüne uygun inşa edilmesi, kalorifer, doğal gaz ve su borularının kaliteli malzemeden yapılmış olması, amacına uygun yerleşim yapılması ve kullanılması, Yangın önleyici tedbirlerin alınması, deprem sırasında devrilebilecek eşya ve malzemelerin sabitlenmesi, oluşabilecek risklerin değerlendirilmesi, alternatif çıkış yollarının belirlenmesi (yangın merdiveni vb.), güvenli toplanma yerinin belirlenmesi, planlara uygun tatbikatların düzenlenmesi, kavga, kaçış, donup kalma bunların hepsi panik belirtileridir. Panik olmamak için tepkilerimizi planlamalıyız. Deprem tatbikatları yapmalıyız. Deprem sarsıntısını sırasında sakin olmasını öğrenmeliyiz. Sakin olun ve sarsıntı dalgalarının ritmini takip edin.”dedi.

 

Çalışkan, sunumda resim ve videolarla görsellikten yola çıkarak deprem ve yangın anına ait fotoğraf kareleri ile depremin nasıl sonuçlar doğurduğunu ve neler yapılabileceğini aktardıktan sonra vatandaşların bu konuda yeterli derecede bilinçlenmesi gerektiğini söyleyerek şu sözüyle programı kapattı.” Deprem doğal bir afettir: Ya cehalet!”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum