Advert
as

Açan, Ezan Okuma Yarışmasında İl Birincisi

 Açan, Ezan Okuma Yarışmasında İl Birincisi

Bingöl’de düzenlenen "Genç Sada Kur’an-ı Kerim ve Ezan’ı Güzel Okuma" yarışmasında Solhan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halis Açan birinci oldu.

 

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Anadolu İmam Hatip Liseleri arası “Genç Sada Kur’an-ı Kerim ve Ezan’ı Güzel Okuma" yarışması düzenlendi. Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin koordinatörlüğünün yaptığı ve altı İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan yarışma Bingöl Hacılar Camisinde gerçekleşti.

 Ezan’ı Güzel Okuma Yarışması'nda Solhan Anadolu İmam Hatip öğrencisi Halis Açan birinci, Karlıova Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhsin Ünal ikinci, Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Furkan Andiç Ünal ise üçüncü oldu.

 Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nda Merkez Anadolu İmam Hatip öğrencisi Hamza Börçün birinci, Karlıova Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yavuz Aydar ikinci, Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mücahit Kalabalık ise üçüncü oldu.

 Hafızlık yarışmasında ise Genç Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Veysel Barut birinci oldu.

 Ezan’ı Güzel Okuma Yarışması'nda Halis Açan’ın birinci olmasına vesile olan ve Ezan ve Kur’an-ı güzel okuma eğitimini veren Merkez Cami Müezzini Metin Yarar Hoca’nın konu ile ilgili yaptığı açıklamada,“Halis kardeşimizi büyük bir emek sarf ederek bu yarışmaya hazırlandık ve hamdolsun Rabbim emeğimizin karşılığı olarak bize il birinciliği lütfetti. Kardeşimiz 8 Nisan’da yapılacak olan bölge yarışmasında ilimizi temsilen katılacak. Huzurun temsili olan ilçemiz Solhan’ımızın ismini Doğu Anadolu Bölgesinde zikredilmesi bizim için gurur ve onurdur. Geleceğimizin teminatı ve İslam’ın dünya dini olarak bilinmesinin temeli olan çocuklarımız ve gençlerimize yönelik programlarımızın Müftülük ve Milli Eğitim ortak çalışmalarıyla devam edeceğini siz değerli Solhan halkına bildirmek isterim. Rahle ile sıralar bir olmalı ki ümmetin temsili geçlerimiz İslam'dan bihaber büyümesinler. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunar, kıymetli Solhan halkına dua eder, dua bekleriz.” şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum