Advert
as

“Amacımız, Kayıt Dışı İstihdamı Azaltmaktır”

“Amacımız, Kayıt Dışı İstihdamı Azaltmaktır”

Kayıt dışı istihdam ile ilgili sorunları görüşmek üzere düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,”Amacımız, kayıt dışı istihdamı azaltmaktır.”dedi.

 

Solhan Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Kayıt dışı İstihdam Kurulunun üçüncü toplantısı gerçekleştirildi.

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü Nihat İnan, Kayıt dışı İstihdam Kurulu hakkında kısa bir değerlendirme yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,”Projemiz, 360 proje arasında kabul edilmiş olup bu proje kapsamında toplantılar tertipliyoruz. Bilgilendirme toplantıları çerçevesinde birçok kesime ulaştık. Eğitimci arkadaşlardan başladık, öğrencilere kadar birçok kişiye ulaştık. Projedeki amacımız, Kayıt dışı istihdamı azaltmak ve kayıtlı istihdamı teşvik etmekti. Bu amaçla birçok kuruluşlarla toplantılar yapıldı. İlçe adına önem arz ettiğini düşünüyorum. İnşallah bu proje ülkemize ve bölgemize hayırlar getirir. Yine bu proje kapsamında öğrenciler arasında kompozisyon yarışması yapılacaktır. Lise ve ortaokullar arasında olacak olan yarışmada birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye ise çeyrek altın ile verilecektir. Projede emeği olan herkese teşekkür ederim.”şeklinde konuştu.

 

Toplantıda konuşan SGK İl Müdürü Muzaffer Çakar,“Öncellikle ülkemiz için önemli olan kayıt dışı istihdam projesi organizasyonunda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Sosyal güvenlik; bireylerin tüm yaşamları boyunca karşılaşabilecekleri mesleki fizyolojik ve sosyoekonomik risklere karşı güvence sağlayan koruma sistemidir. Vatandaşlara hayatları boyunca sağlık hizmeti vermeyi, asgari bir gelir düzeyi sağlamak, malullük, işsizlik, iş kazaları gibi çeşitli nedenlerden çalışmadıkları dönemlerde onları korumayı ve bu risklerden doğan zararları gidermeyi amaçlayan bir sistemdir. Ülkemizde Sosyal Güvenlik Anayasal bir haktır. Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir maddesidir. Çalışmaya başlayan herkes kanun önünde mutlaka sosyal güvenlik sistemi içerisinde olmak zorundadır. Bu güvenliği devlet sağlama hakkına sahiptir. Sosyal güvenlik işçiler arasında haksız rekabeti, çalışanlar arasında hakkını gasp edenleri neden olan kayıt dışılık, sürdürülebilir ekonomi ve sosyal güvenliği de sekteye uğratmaktadır.  Kayıt dışılık; Çalışanların sosyal güvenlik kuruşuna bildirmemesi veya eksik bildirmesidir. Çalışma süreleri ve ödemenin eksik bildirmesi kayıt dışı olarak ifade edilmektedir. Ülkemizde son 10 yılda yapılan çalışmalar sonucunda kayıt dışılık % 50’den 30’a düşmektedir. Bölgemizde ise kayıt dışılık oran ise % 46,23’tür. Kayıt dışılık hepimizin sorunu ve gelecek kuşak içinde önemli sorundur. Kayıtlı çalışanlar geleceğe daha güvenle bakmaktadır. Bu sadece Sosyal Güvenlik Kurulumu ile çözülecek bir sorun değil bu bütün sivil toplum kuruluşlarıyla beraber herkesin desteği bulunmaktadır. Solhan Belediyesi’nin de yapmış olduğu bu proje için kendilerini gerçekten takdir ediyorum.“dedi.

 Çakar, sigorta primi teşvikleri olan 5510 sayılı Kanun, 4447 sayılı Kanun, 4857 sayılı Kanun, 5225 sayılı Kanun ile 5746 sayılı Kanun hakkında katılımcıları bilgilendirdikten sonra katılımcılara verilen yemekten sonra toplantı sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum