Advert
as

Rahmet ve Mağfiret Ayı "Üç Aylar" Başlıyor

Rahmet ve Mağfiret Ayı

Üç aylar içinde yer alan Regaib Kandili, 30 Mart 2017 Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece ihya edilecek. Regaib Kandilinin manası özeldir. Regaib kelime anlamı olarak 'Pek çok ihsan' anlamına gelir.

 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in, “Ya Rabbi, Receb ve Şabanı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazana eriştir” diye dua ederek karşıladığı mübarek üç aylar, 29 Mart'ta çarşambayı perşembeye bağlayan gece başlıyor.

 Recep ayında, Regaip ve Mi’râc; Şaban ayında Berat; Ramazan ayında ise Kadir Gecesi gibi dört ayrı geceyi içinde barındıran üç aylar, dua ve yakarışların Allah’a arz edilmesi, pişmanlık gözyaşlarıyla günahların yıkanması, yapılan ibadet ve taatlere verilen sevabın katlanması bakımından kaçırılmayacak bir fırsattır.

 Üç aylardaki mübarek gün ve gecelerin tarihi 

Bu yıl üç aylar, 29 Mart'ta çarşambayı perşembeye bağlayan gece başlayacak. Diğer kandil ve mübarek gün ve gecelerin tarihi ise şöyle: Regaib Kandili: 30 Mart Perşembe, Miraç Kandili: 23 Nisan Pazar, Berat Kandili:10 Mayıs Çarşamba, Ramazan Ayı Başlangıcı:27 Mayıs Cumartesi, Kadir Gecesi:21 Haziran Çarşamba, Arefe: 24 Haziran Cumartesi, Ramazan Bayramı: 25, 26, 27 Haziran."

Üç aylarda neler yapılmalı

Müslümanlar bu aylarda geçmişin muhasebesini iyi yapmalı. Geleceğe daha gayretli olarak yönelmelidir. İnananların 3 aylar için muhakkak bir programının olması gerekir. Müminlere o ayları, o günleri gafletle geçirmek asla yakışmaz. Gücü yetiyorsa bu ayları bol bol oruç tutarak geçirmeli. Bu ayda özellikle fakir ve fukaraları gözetmeli. Zulüm altında bulunan Müslüman kardeşlerimiz için dua etmeli. Elimizde hiçbir şey gelmiyorsa bile bu zulmün bertaraf edilmesi, zalimlerin kahrolması için dua etmeliyiz.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum