Advert
as

Öğrenciler Son Defa Bilinçlendirildi

Öğrenciler Son Defa Bilinçlendirildi

Kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi ve kayıt dışı istihdamın azaltılması amacıyla başlatılan eğitim programlarına okullardaki öğrenciler son defa bilinçlendirildi.

Kültür Merkezinde düzenlenen eğitim programında Yrd. Doç. Dr. Atilla Yücel ile Yrd. Doç. Dr. Selim Gündüz tarafından iş kazası, işsizlik sigortası ve tazminat konuları hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

 

Sigortanın faydalarına değinen Yrd. Doç. Dr. Atilla Yücel,”  Kayıt dışı demek, sizin yakınınız bir yerde çalışıyor sigortası bildirilmiyor veyahut çalışıyor, ama sigortasını eksik bildiriliyor işte bu kayıt dışı demektir. Sizin kazancınız yüksek ama asgari ücret üzerinde değerlendiriliyor. İlerde emekli olunca alacağınız maaş da düşük oluyor. Bütün bu riskler, hastalanmak, iş kazası, meslek hastalığı, bu tür durumlarda bizler insan olarak kimseye muhtaç olmadan hayatımızı devam ettirmek için ailemizi güvence altına alan sosyal güvenlik sistemidir. ”dedi.

 

 Sigortanın faydaları hakkında konuşan Yrd. Doç. Dr. Selim Gündüz,”Sigortasız çalışmanın zararlarını şimdiden bilmeniz, sizin için ileri ki yaşamınızda size çok kolaylık sağlar. İlerde sigortasız çalışmanın ne tür zararları bilseniz, iş hayatına girdiğinizde sigortasız çalışmazsınız. Herkes kamuda bir işe girmek ister. Kamuda çalışırsanız zaten sigortayı devlet yatırıyor. Özel sektörde karşınıza daha çok çıkar sigortalı çalışmak.  Sigortasız çalışanı en çok kaybedeni bireyin kendisi ve ailesi oluyor.”şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum