Advert
as

YGS Birincisi Kaya, Bingöl’e Bir İlki Yaşattı

YGS Birincisi Kaya, Bingöl’e Bir İlki Yaşattı

Özel Bingöl Hürriyet Koleji’nde eğitim gören Ahsen Zeynep Kaya, YGS’de 4 puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

 

YGS-1, YGS-2, YGS-5 ve YGS-6'da 500 tam puan alarak, Türkiye birincisi olan ve Bingöl’de bir ilki başaran Ahsen Zeynep Kaya, elde ettiği dereceyi programlı çalışmaya bağladığını söyledi.

 Sınav başarısını anlatan Kaya, sınav sonuçlarının açıklanmasını merakla beklediğini belirterek, arkadaşları ve öğretmenlerinin kendisinden birincilik beklediklerini dile getirdi.

 Düzenli ve programlı çalışmaya önem verdiğini dile getiren Kaya,  "Çok fazla çalışmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Çok çalışmaktan ziyade önemli olan düzenli çalışmak, kitap okumak ve programlı çalışmak. Ben saatli çalışan bir insan değildim, haftalık programla çalışıyordum. Haftalık olarak belirlediğim konularımı bitiyordum ve sosyal hayata zaman ayırıyordum. Çok çalışmaya gerek yok, düzenli çalışın yeter.” dedi.

  “İki yanlış beklerken birinci oldum." diyen Kaya, sözlerine şöyle devam etti: "Sınav sonuçları açıklandığında şaşırdım. Sınavdan çıktıktan sonra iki yanlışımın olduğunu öğrendim. Bunun üzerine hocalarıma ilk 100'e girer miyim diye sordum. Çünkü buna inanmıyordum, ben iki yanlış yaptıysam sınavda ful doğru yapan vardır diye düşünüyordum. Hocalarım ilk 50'ye girebileceğimi belirterek bana destek oldular. Bazı hocalarım da birinci olabileceğimi söylüyordu, ama ben hala inanmıyordum. Sonuç açıklandığında bayağı şaşırdım ve mutlu oldum. LYS sınavını da başarıyla tamamlayarak Tıp Fakültesine yerleşmek istiyorum.”

 Kaya’nın YGS’de Bingöl’de bir ilki başardığını belirten Özel Bingöl Hürriyet Koleji Müdürü Nizamettin Etdöğer, “Yılbaşından itibaren öğrencimizde bir kabiliyet olduğunun farkındaydık. Yılsonu itibariyle başarılı olabileceği yönünde beklentimiz vardı. Sınavda ilk 100’e veya 10’a girer diye beklentimiz vardı. Öğrencimizin azimi düzenli çalışması, rahatlığı bizlere ayrı bir güven verdi. Bu başarıyla İnşallah Türkiye birincisi olur diye umutlanmaya başladık. Öğrencimiz, akademik başarısıyla beraber, kişiliği, ahlakı, alçak gönüllülüğü gönlümüzde taht kurdu. Bu sonuçla taçlandırması, bizleri ayrı onurlandırdı. Bu başarı YGS’de Bingöl’de bir ilk oldu. Bu başarı, Bingöl için eğitim camiası için ciddi bir moral ve motivasyon oldu” ifadelerini kullandı. Etdöğer, üniversite hayatı boyunca Kaya’ya aylık 500 TL burs vereceklerini söyledi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum