Advert
as

"Her Caminin ve Kur'an Kursunun Yetim Kardeşi Var"

Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili ile beraberindeki heyet, “Her Caminin ve Kur’an Kursunun Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyası nedeniyle Müftü Sırrı Fuat Ateş’i ziyaret ettiler.

 

 

Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gilli ve Solhan İHH Şubesi ile beraberindeki heyet “Her Caminin ve Kur’an Kursunun Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyası nedeniyle İlçe Müftüsü Sırrı Fuat Ateş’i makamında ziyaret ettiler.

Yetim Sponsoru hakkında bilgi veren Başkan Muhittin Gili,” İHH, sürdürmüş olduğu Yetim Sponsorluk Sistemi ile 54 ülkede yaklaşık 70.000 yetime düzenli destek veriyor. Ayda 100 TL ile bir yetimin eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçlarına katkı sağlayabilirsiniz.”dedi.

 

 

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İlçe Müftüsü Sırrı Fuat Ateş, müftülük, camiler ve Kur'an kursları olarak kampanyaya destek verdiklerini ve yetimleri sahiplenmeyi amaçladıklarını belirtti. Müftü Ateş, "Şu anda Türkiye'nin komşu ülkelerinde iç savaşlar yaşanmakta ve yüzlerce çocuk, öksüz ve yetim kalmakta. Bu ülkelerdeki yetim çocukların sahipsiz kalmaması adına İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortak girişimiyle hayata geçirilen 'Her Caminin ve Kur'an Kursunun Bir Yetim Kardeşi Var' kampanyasını Solhan’da da başlattık. Yaptığımız din görevlileri toplantısında bu kampanyayı ilçemizdeki Kur'an kurslarında ve camilerde görev yapan din görevlilerimize anlattık. Amacımız, her camimizin ve her Kur'an kursumuzun en az ayda 100 TL toplayarak bir yetime destek çıkması. Bu kampanyada her caminin ve Kur'an kursunun bir yetimi olacak ve toplanan paralar İHH'nın aracılığı ile belirlenen yetimlere ulaştırılacak" dedi. Peygamber Efendimizin (s.a.v) "Kim bir yetimin bir ihtiyacını giderip sevindirirse cennette benimle komşu olacaktır" hadisi şerifini de hatırlatan Müftü Ateş, "Bu kampanyayı Kur'an kurs hocalarımıza ve cami hocalarımıza anlattık. Olumlu tepkiler geldi. Şimdiye kadar 10 yetime sponsor olduk. Sponsor olan başta Bayan Kurs Hocalarımız olmak üzere Boğlan Kur’an Kursu, Merkez Kur’an Kursu, Yeni Mahalle Kur’an Kursu ve Dilektepe Kur’an Kursu ile Yeni Camii, Barbara, Mutluca, Demirkapı, Yiğitharman ve Yenidal Köy camilerimiz yetimlere destek çıkmışlardır. Umuyorum ki 10 olan yetim sponsor sayısı 20’ye çıkacaktır. Amacımız, özellikle savaş bölgelerinde ve Afrika’da yetim kalan kardeşlerimize bir nebze olsun sahip çıkmak, onlara yardımcı olmaktır. Duyarlılıklarından ötürü İHH’ya teşekkür ediyoruz."dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum