Advert
as

İlçemizde ‘Kutlu Doğum’ Coşkusu Başladı

İlçemizde ‘Kutlu Doğum’ Coşkusu Başladı

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Solhan Çağrı-Der, Elbaşı Köyünde ve Hazarşah Aksakal Mezrasında Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Solhan Çağrı-Der tarafından, “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliği, Elbaşı Köyünde ve Hazarşah Aksakal Mezrasında gerçekleşti.

 Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan Programlar, Mevlithanların Mevlid-i Şerif okumasıyla devam etti. Daha sonra, İlahi grubu tarafından ilahiler seslendirildi.

 Programda konuşma yapan,  bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Nizamettin Yaçin,” Yine bir Kutlu Doğuma, yine bir bahar ayına ulaştık. Allah Resulünün gelişini tekrar kutluyor ve tekrar bir araya gelip Allah Resulü'nün mücadelesini amacını gayesini, ne için geldiği, nasıl bir mücadele verdiği, kimlere karşı bir mücadele verdiğini açıklamaya çalışacağız. Yüce Allah şu imtihan sahnesi denen dünyayı peygambersiz bırakmamıştır. En zulümat, en zifiri karanlık dönemlerde Allah-u Teala Peygamberlerini göndermiştir. Hz. Muhammed (s.a.v) geldiği ortamı bir göz önünde bulundurduğumuz zaman zulüm, vahşet, zalimlik, karanlık, kötülüğün her çeşidi zirve yapmıştır. Bir düşünün ki insanlar öyle bir dereceye gelmişlerdir ki evlatlarını diri diri toprağa gömen bir toplum haline gelmiş, yani düşünün ki bir insan eğer evladına acımadan onu öldürüyorsa demek ki artık hayvanlıktan daha aşağı bir dereceye inmişler. Allah diyor ki, onlar hayvan değil hayvandan daha aşağıdırlar, çünkü hayvan dahi evladına bir şefkat ve merhamet göstermektedir. Ama insanlar öyle bir duruma geldiler ki kendi öz evlatlarını dahi acımadan kuyulara atar ve o şekilde öldürürler. İşte her taraftan insanlardan ve diğer varlıkların hepsi bir Peygamberin gelişini bekliyorlardı. Bir Adil'in gelişini Hakkı haykıran birinin gelişini beklerken, Yüce Allah işte bu Nisan ayında Nisan’ın 20'sinde 571 tarihinde Allah-u Teâlâ ümmet için, insanlık için tüm alem için gönderilen bir Peygamber geldi, ondan önceki Peygamberler belirli kavimlere, belirli bölgelere geldiler. Ama Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.v) tüm insanlık için müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderildi. Allah Resulü kırk yaşına gelinceye kadar aynı o toplum içinde yaşayan bir insandı ve 40 yaşında ilahi vahiy kendisine geldiği zaman artık farklı bir durumla o toplumun karşısına çıktı ve onlara ey insanlar,” La İlahe İllallah” deyin ki kurtulun dedi, işte mücadele o zaman başladı ona en yakın olan insanlar ona düşman kesildiler. Çünkü insanları imana davet edince düşman kesildiler. Allah bizden imanla birlikte ameli istiyor. Yaşamamızı istiyor.  Resulullah’ın (sav) hayatı her sınıftaki insan topluluklarına ve insanoğlunun her bir ferdine, her yerde ve her asırda en güzel model ve örnektir. Çünkü O’nun (sav) hayatı; üstün ahlakın, güzel adetlerin, asil ve mutedil duyguların insanlığı şehvet bataklığına düşmekten kurtaran, üstün meziyetlerin, hak ve adaletin hakim olduğu bir hayattır. Toplumun her kademesindeki ferdi için bir model ve numuneyi örnektir. Her çeşit insan Resulullah’ın (sav) hayatında örnek alacağı hakikatleri bulabilir. Peygamberimiz insanlar arasında inanç farkı gözetmeden, dil, ırk farkı gözetmeden herkese eşit davranırdı. Adaleti ve temel hakların korunmasını toplumsal barışın kaynağı olarak görürdü. Peygamber efendimiz (sav) hayatı boyunca toplumda adaleti hakim kılmak için mücadele etmiştir. Gerek Müslümanlar gerekse gayr-i Müslimler arasındaki muamele ve hükümlerde adaletin en güzel örneklerini vermiştir.” dedi.

 

Program konuşmadan sonra yapılan dua ile son buldu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum