Advert
as

Arıkan’dan “Aile içi iletişimi ve Mesleki Motivasyon” Semineri

Arıkan’dan “Aile içi iletişimi ve Mesleki Motivasyon” Semineri

‘Solhan Şahlanıyor’ konferansları kapsamında düzenlenen seminere konuşmacı olarak Düşünce Koçu ve Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan katıldı.

 

Solhan Kaymakamlığı, Solhan Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Eğitimde farkındalık oluşturmak amacıyla ilçemiz adına düzenlemiş oldukları Solhan Şahlanıyor Konferanslar serisi kapsamında bu hafta Düşünce Koçu ve Kişisel Gelişim Uzmanı olan Münir Arıkan ile devam etti.

 Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen konferansın ilk oturumunda öğrenci velileri ve memurlara yönelik “Aile içi iletişimi” konu alan Arıkan , “Mesleki Motivasyon” konulu ikinci oturumu ise imam ve öğretmenler için verdi.

Düzenlenen programa Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu ve Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

 Konuşmasına başlayan Düşünce Koçu ve Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan,“Ben Antep’li bir kardeşinizim. batılı alçaklar bu toprakları işgal ettiklerinde bir virüs bırakıp gitmişler. O da şu “sizden bir halt olmaz” kelimesi, ne yazık ki bu ülkenin yüzde doksanı olan öğretmeni, öğrencisi, annesi, babası, hocası da buna inanmış. Çocuğuna bir bakıyor vallahi hocam bundan bir halt olmaz diyor, eşine bakıyor aynı, okula bakıyor aynı, hoca cemaatindeki yaşlılara bakıyor valla bunlardan bir halt olmaz, bunların bir ayağı çukurda zaten diyor. Ben bugün Allahın izniyle, sizlerin dualarıyla bunları değiştirmeye geldim. Elbirliğiyle bu virüsün bize uymadığını anlatacağım.”

 Başarıya ulaşılması için farklı ve sıra dışı olmakla mümkün olacağını belirten Arıkan, “Yenilik ve farklılık çok önemlidir, bir ürün ortaya koyarken farklı bir şey ortaya koymak lazım. Bir ürüne çift yönlü işlevler kazandırılabilir, sıra dışı bir sunumla piyasaya girilebilir. Girişimcilik emredileni ve yapılması gerekeni yapmak değildir. Kişinin kendisini tanıması, yeteneklerinin farkına varması, istekleri için özgür iradesini kullanabilmesi, başarıya ulaşması ve mutlu olması hedeflenmelidir. Bu hedeflere kişisel ve kurumsal olarak ulaşmak ise, ancak ve ancak günümüz Küresel Dünyası’nda farklı ve sıra dışı olmakla mümkündür” dedi.

 Konuşmasının devamında hadis ve ayetlerden istifade ederek dünyadaki iş sahasındaki ve teknolojideki hızlı değişimleri anlatan Arıkan,“Dünyada 7 milyar insan var, iki milyarı yaşlı ve hasta, bunun bir milyarı annelerimiz ve ev hanımları, bir milyarı öğrenciler yani anne babasının parasıyla yaşayıp işe ihtiyacı olmayanlar, geriye 3 milyar kaldı. Bunlar ise işe ihtiyaç duyulan kişilerdir. Dünyada 1,2 milyar iş var. 3 milyardan bu rakamı çıkarttığımızda geriye 1,8 milyar kalır. İşte biz bu savaşı anlamazsak mezun olduktan sonra işsizler ordusuna katılırız. Üniversite mezunu olmak iş bulacağının garantisi değildir. Dünyada da böyle bir garanti yoktur. Dünyada ve ülkemizde yaklaşmakta olan bir meslekler savaşı vardır. İlk rakibiniz 1,8 milyon işsiz ordusudur. Bu yarışta onlardan bir adım daha önde olmanız gerekiyor. Ben sizi şanslı görüyorum, çünkü iman dolu kalpleriniz var. Arapça öğreniyorsunuz, İngilizce öğreniyorsunuz, kadim bir medeniyete değer veriyorsunuz. İkinci rakibiniz ise asıl düşmandır. Bu düşman robotlardır. 15-20 yıl önce İstanbul´da köprülerde gişe görevlileri vardı, şimdi onların yerini kartlar aldı. 1903 yılında bir arabayı 100 usta 10 günde imal ediyordu, bugün ise bir üretim bandında 170 robot var. İnsandan 100 kat daha hızlı imalat yapıyorlar. Günümüzde 10 dakikada bir araba üretiyor robotlar. Bu, korkunç bir rakamdır. Robotlar insanları yerini almaya başlamıştır.” diye konuştu.

 Gelecekte pek çok mesleğin yok olacağını belirten Arıkan,“Gelecekte insanların çalışmış oldukları, meslek edinmiş oldukları birçok alan yerini robotlara bırakacağından meslek diye bir kavram kalmayacak. Bu yüzden bizler meslek seçimimizi yaparken bazı kriterlere dikkat etmemiz gerekiyor. Doğu kafası ile batı kafası birbirinden çok farklıdır, bizler sorunlara karşı pratik çözümler üretebiliriz. Ama batı kafasında olanlar en ufak sorunu bile o işe teknolojik bir alet icat ederek çözüyor ve bulduğu çözümü bize para ile satıyorlar. Bu nedenle düşünce sistemimizi de değiştirmeliyiz.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum