Advert
as

Çiftçilere Besleme ve Budama Eğitimi

Çiftçilere Besleme ve Budama Eğitimi

Solhan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şakir Tunç ve Ziraat Mühendisi Şerif Ekinci tarafından çiftçilere bitki besleme, gübreleme ile budama eğitimi verildi.

İlçemizdeki çiftçilere bitki besleme, budama ve bilinçli gübrelemenin nasıl yapılması gerektiği hakkında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şakir Tunç ve Ziraat Mühendisi Şerif Ekinci tarafından Kültür Merkezinde eğitim verildi.

 

Doğru gübrelemenin olmazsa olması olan toprak analizi ve yaprak analizinin nasıl örneklerinin alınması gerektiği belirten Şakir Tunç, bu örneklemeye dayalı olarak yapılan analiz sonucuna göre gübreleme programının hazırlanması ve uygulanması ayrıca toprakta yetersiz olan veya elde edilmesi hedeflenen ürün miktarı için verilmesi gereken gübre miktarları hakkında bilgi verdi.  Ayrıca ilçedeki köy ve mezralarda toprağın fiziksel özelliğini en iyi şekilde düzenleyen organik kökenli ahır gübresinin önemi ve uygulama miktarları hakkında bilgiler aktardı.

 

 

Programda budamanın önemine değinen Tunç, ilçedeki çiftçilerin son yıllarda yoğun olarak yetiştirmeye başladığı meyve fidanlardan elde edilecek ürünün kalitesine direk etki eden budama hakkında bilgiler verdi. Bu kapsamda çiftçilerin becerilerini geliştirmek için dikim budaması, şekil budanması, ürün budanması ve gençleştirme budamasının amacı, önemi ve uygulama şekilleri hakkındaki sunumdan sonra program sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum