Advert
as

Korucular, Yemin Ederek Göreve Başladı

Korucular, Yemin Ederek Göreve Başladı

İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenle güvenlik korucuları, yemin ederek görevlerine başladılar.

 

 Eğitimlerini tamamlayan 285 güvenlik korucusu, Türk Bayrağı ile örtülü masaların üzerine serilen silahlara el basarak yemin ederek görevlerine başladı.

Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene, Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Garnizon Komutanı Üsteğmen Önder Başaran, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Güler, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Soydaş, Ak Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Ziya Sözen, Güvenlik Korucuları ve aileleri katıldı.

 

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Ziya Sözen’in törende yaptığı konuşmasında,” Koruculuk, bir meslek değil bir davadır, haksızlık karşısında dik durma sanatıdır. Koruculuk bir barış projesidir. Koruculuk PKK terör örgütün varlığı değil sonucu olarak ortaya çıkmıştır. PKK, 1990 yıllarında bir sürü olayları yapmasaydı şimdi silahlı kuvvetlerin sayısı azalır ve koruculuk sistemi olmazdı. Devletimizin zor zamanlarında yanında olduk, yarında yanında olacağız. Devlet büyüklerimiz korucuların sosyal ve özlük haklarının iyileşmesi için çok çalışıp ellerinden geleni sarf etmişler. Biz korucular ailesinin yıllarca beklediğimiz özlediğimiz haberi Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayarak büyük bir müjde vermiştir. Değerli korucu arkadaşlarım, sizler kanunları ve yasaları icra etmek zorundasınız. Sizler, bu ilçenin beyaz gömleklilerisiniz. Sizlere herkesten daha çok leke bulaşacaktır. Her türlü lekelere Kanunları ve yasaları kendinize kılavuz etmeniz gerekir. Silahınıza güvenip yasaları çiğnememeniz gerekir.”dedi.

 

Vatanın önemine değinen Jandarma Yüzbaşı Mehmet Güler,”Belimizde kılıçlar, ardımızda turkuaz kubbeler… elestü bi rabbi küm’e bela dediğimiz andan, Malazgirt Ovası’nda ant içtiğimiz günlere, Bizans’ın surlarına tırmandığınız vakitten, Çanakkale’de Burak’a bindiğiniz zaman, Sakarya’da, Dumlupınar’da toprağa düşen şühedayla perçinleşen, vatan yaptığımızda bu topraklarda, içerden ve dışarıdan hainler bir süredir bizleri birbirimize düşürmek için haince saldırılar yapmaya çalışmaktadırlar. Biz bu topraklarda var olabilmek için en az bin yıldır mücadele ediyoruz. Bin yıldır elimizde silahlar, dilimizde dualar var. Bugün, hür bir millet olarak yaşadığımız bu vatan, hepimizin ortak kutsalı, anamızdan bile aziz bildiğimiz bir mukaddestir. Vatan; kadınların tecavüze uğramadığı, çocukların organ mafyasına satılmadığı, insanların aşağılık işkencelere uğramadığı, çoluk çocuk basit bir bota doluşup buz gibi denizlerde boğulmadığı, çocuk cesetlerinin başka bir ülkenin kıyılarına vurmadığı, havadan kimyasal bombaların yağmadığı yerdir. Bütün bunları yakın zamanda bölgemizde gördükten sonra eminim ki herkes, vatanın ne demek olduğunu anladığı gibi, vatansızlığın nasıl büyük bir felaket olduğunu da hissetmiştir. Bizler, bin yıldır bıkıp usanmadan, can vererek bu toprakları vatan yaptık. Başımızın üstünde dalgalanan ve rengini şehitlerin mübarek kanından alan al bayrağımızı, en kötü şartlarda bile çiğnetmedik. Çünkü bizim için öyle bir hayatı yaşamaktansa vatan yolunda can vermek, biz ölsek bile milletimizi hür kılmak her zaman daha güzeldir. Şanlı mazimizin en güzel zamanlarında, bayrağımızın dalgalandığı bütün topraklarda insanlık için bugün bile özlem duyulan bir devir yaşandı ve bizim terk etmek zorunda kaldığımız topraklar, bugün belki de İnsanlığın en büyük trajedilerini yaşıyor. Hemen yanı başımızda yaşanan mezhepçi ve etnik ayrılıkçı savaşlar, insanlığın gördüğü en acımasız savaşa dönüşüyor. Biz ise atalarımızın bize bıraktığı miras sayesinde aynı bayrağın altında yatan tek yürek gibi birbirimize kenetlendiğimiz için hür ve şerefli bir hayat yaşıyoruz. Kahraman silah arkadaşlarım, bugün yemin ederek başladığınız yeni vazifeniz şehit babalarınızdan, şehit amcalarınızdan, şehit kardeşlerimizden mübarek ana ve bacılarınızdan size yadigardır. Milletimiz bu yadigarı ölürsem şehit kalırsam gazi olurum diyerek öpüp başına koymuştur. “Şeklinde konuştu.

 

 

Güvenlik Korucularına verilen eğitimden dolayı jandarmaya teşekkür eden Kaymakam Fatih Okumuş,”Bu görevinizde başta sizler olmak üzere ailenize, köyünüze, Solhan’ımıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Devletimiz içeride dışarıda birçok terör örgütlerine karşı kararlı bir şekilde mücadele ediyor. PKK, KCK örgütleri başta olmak üzere FETÖ’sü, DAEŞ’i her biri içeride dışarıda ülkemizin saygınlığına, egemenliğine, toprak bütünlüğüne veya bu topraklar üzerindeki meşrutiyetine karşı silah kuşanmışlar dört cepheden saldırıyorlar. Bir devleti, devlet yapan ana unsur egemenliğidir.  Bu ana unsuru destekleyecek olan şey caydırıcılığıdır. Bir egemen, caydırıcı olduğu zaman egemenliğini devam ettirebilir. Ya da bir ulusu, bir devlet bir organizasyon bir yerde hâkimiyet tesis etmek için önce egemenliğine ihtiyaç duyar.  Egemenliğin ön koşulu ise dâhili ve harici düşmanlara karşı güçlere, kuvvetlere, unsurlara karşı caydırıcı olmaktır. Allah’ın izniyle Devletimiz, çok kısa süre içerisinde bu terör örgütlerinin, PKK başta olmak üzere inşallah ortadan kaldıracaktır. Böyle bir sorunu inşallah ileri ki nesillere aktarmayacağız. İvedi olarak bütün teşkilatımızın, güvenlik korucularımızın azimli ve kararlı mücadeleleri vesilesiyle inşallah bunlar neticeye varacaktır. Bu görevinizi kanun ve nizam çerçevesinde insan hakları, evrensel hukuk çerçevesinde hakkıyla ifa edeceğinize inanıyorum.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum