Advert
as

Suriye’deki Katliam Lanetlendi

Suriye’deki Katliam Lanetlendi

Solhan'daki Sivil Toplum Kuruluşları, Suriye rejim güçlerinin, sivillere yönelik gerçekleştirdiği kimyasal gaz saldırısını basın açıklamasıyla telin etti.

 

Cuma Namazı sonrası Ulu Camii önünde bir araya gelen, Solhan Sivil Toplum Kuruluşları, Suriye'nin idlib şehrinde Rejim ve işbirlikçileri tarafından yapılan kimyasal gaz saldırılarını telin etti.

 STK adına basın açıklamasını okuyan Muhsin Barış, Suriye’de yıllardır yaşanan zulüm ve katliamların, ateşkes ilanlarına ve barış görüşmelerine rağmen devam ettiğini söyledi.

 Barış, "Bazen rejim güçleri, bazen Rus, ABD ve diğer silahlı grupların saldırıları sonucu birçok masum katledilmekte, insanlığa karşı ağır suçlar işlenmektedir. Dün de sabah saatlerinde Suriye’nin İdlib kentine yönelik düzenlenen kimyasal saldırılarda, içinde çocukların ve kadınların bulunduğu onlarca kişi katledilmiş yüzlercesi ise yaralanmıştır." dedi

 

Rejim güçlerinin kimyasal ile saldırırken, Rusya'nın da uçaklarıyla yaralıların getirildiği hastaneyi vurduğunu belirten Barış, "Öte yandan Suriye'de rejimi başkent Şam'da muhaliflerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği hava saldırılarında da en az 32 sivil hayatını kaybetti. Bunca sivilin öldürüldüğü bir katliamda, katliamı kimin yaptığının, ne için yaptığının ve hangi silahla yaptığının hiçbir önemi yoktur. Katliamların mazereti ve bahanesi olmaz, olamaz! Kadın-erkek demeden, yaşlı-çocuk ayırt etmeden insanların üzerine kimyasal bombalar yağdırmanın; toprağı, havayı, suyu zehirleyerek nesillerin geleceğini heba etmenin insanlık önünde de Hak Teâlâ katında da hiçbir açıklaması olamaz." ifadelerini kullandı.

 

Suriye işgali ve vahşetine dâhil olan her ülkenin bu zulme ortak olduğunu ifade eden Barış, "Müslüman kanını bir damla petrol kadar değerli görmeyen haçlı sürüsünün İngiltere’deki birkaç öldürülme için dünyayı ayağa kaldırması olaya nasıl bakmamız gerektiğini bizlere fazlasıyla öğretmiyor mu?" diye ifade etti.

 

"Ey Müslümanlar, 21. Yüzyılın firavun, nemrut ve Ebucehilleri olan ABD, Rusya, İsrail, Esed, ve diğer yerli işbirlikçilerin saldırı ve katliam haberlerine alışıp duyarsızlaşmayalım!" diyen Barış, "Kardeşliğimizi unutmayalım, tek yürek olarak mazlumun yanında rengini, cinsini ve ırkını sorgulamadan yer alalım. Ey İslam ülkelerinin liderleri, aydınları, insan hakları müdafileri! Bu karanlık ve kuralsız savaşı durdurmak için siz de ‘ulusal, yöresel’ ve adı ne olursa olsun tüm hesap ve beklentilerinizi bir kenara bırakarak maddi ve manevi her türlü gücünüzü ümmet için seferber edin. Masumları, anaları, yavruları ezip geçen bu hayâsızca akını durdurun. Unutmayın, bu vebal her birinizin, hepimizin sırtındadır. Bu zulüm ateşi sizi de tutuşturmadan yöneticilik ve şahitlik sorumluluğunuzu ifa edin." açıklamasında bulundu.

 

Barış, "Son söz olarak saldırıyı ve saldırgan katilleri başta ABD, Rusya emperyalizmi, Esed zalimi olmak üzere tüm işbirlikçileri şiddetle lanetliyoruz. Suriye halkı başta olmak üzere Irak, Filistin, Yemen ve ümmet coğrafyasının tamamının yaşadığı tahammülü zor acıların bir an önce son bulmasını Rabbimizden niyaz ediyor ve saldırı sonucu katledilenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz." şeklinde konuştu.

 

 

Program, Müftü Vekili vaiz Osman Numanoğlu'nun yaptığı dua ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum