Advert
as

"İkram Bizden, Mazluma Destek Sizden"

Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından savaş mağduru Suriyeliler için kermes düzenlendi.

 

Savaş mağduru Suriyeliler için Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından kermes düzenlendi. Kermesten elde edilen gelir, Suriyeli kardeşlerimize ve şehitlerimizin emaneti olan çocuklarına gönderilecek. Öğretmenler ve öğrenciler tarafından düzenlenen kermese davetliler yoğun ilgi gösterdi.

 “Kardeşlerimiz, maddi imkânsızlıklar içerisindeler”

 Kermes sırasında açıklama yapan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Çağrı Bektaş:”Ülkemizde ve komşularımızda sıkıntılar var. Özellikle Suriye’de mağdur ve mazlum coğrafyalarda Müslüman kardeşlerimiz maddi imkânsızlıklar içerisinde yaşıyorlar. Bu konuda Müslüman kardeşlerimize yardımcı olmak için öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin organize ettiği bir kermes düzenledik. Öğretmenlerimizin ve öğrenci velilerimizin evlerinde yapmış oldukları yiyecek ve içecekleri ikram etmek suretiyle elde edilen gelirle Suriyeli kardeşlerimize destek olmayı arzuladık. Allah hayırlarımızı kabul etsin inşallah. Bu konuda destek olan öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize okul aile birliğimize ve değerli katılımcılara teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

“Ecdadımızın izleri var”

“Bu coğrafyalara sahip çıkmak bize ecdadımızdan kalan bir mirastır” diyen Bektaş,“Halep’te, Şam’da, Bağdat’ta, Musul’da ve diğer merkezlerde ecdadımızın izleri var. Hem insanlık hem Müslümanlık adına bu kermesimizi, hayırlara vesile olması münasebeti ile düzenlemiş bulunuyoruz.”

 

Çanakkale’de Seferber Olduk

 

Okul Müdürü Bektaş,“Daha önce biz sıkıntılar yaşadığımızda mesela Çanakkale’de tüm İslam ülkeleri bizim için seferber oldular. Kadınlar bileziklerini, değerli eşyalarını satıp İslam’a hizmet olsun diye tek sancak olan Türkiye’yi kurtarmak için yardım gönderdiler. Bugün de komşularımızda yangın var. Biz bu yangını söndürmek için böyle bir çalışma içerisine girdik. Ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişimine "DUR" demek için ülkemize sahip çıkarak gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden şehit olan kardeşlerimizin emaneti olan çocuklarına da bağışta bulunacağız. Bu çerçevede kermesimize gelerek katkıda bulunan Kaymakamımız Sayın Fatih Okumuş'a, Belediye Başkanı Sayın Abdulhakim Yıldız'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali İhsan Yanılmaz'a, Şube Müdürlerine, Halk Eğitim Merkezi Müdürüne, Okul müdürleri ve idarecileri ile öğretmenlerine, ilçemizin değerli ve güzide kurum amirlerine, çok kıymetli ve değerli Solhan esnafına, duyarlı ve saygıdeğer Solhan halkına öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyorum.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum