Advert
as

“Medeniyet Değerlerimizi Yaşatmak Zorundayız”

“Medeniyet Değerlerimizi Yaşatmak Zorundayız”

Eğitim Bir- Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi'nin konuşmacı olarak katıldığı 'Güçlü bir Türkiye için Cumhurbaşkanlığı Sistemi' konferansı, Kültür Merkezinde düzenlendi.

 

Eğitim Bir-Sen Solhan Temsilciliği, Solhan Genç Memur-Sen ile İHH Solhan Şubesinin ortaklaşa düzenlediği ‘Güçlü bir Türkiye için Cumhurbaşkanlığı Sistemi ‘ temalı konferansa Eğitim Bir- Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, konuşmacı olarak katıldı.

 Düzenlenen konferansa Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreter Yardımcısı Nevzat Öylek, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner, Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Siyasi Parti Temsilcileri, kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ile çok sayıda katılımcı katıldı.

 Eğitim hizmet kolunun yetkili sendikası, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak, Türkiye’nin meselelerine, kamu görevlilerinin sorunlarına, mazlum ve mağdurların çığlıklarına bigâne kalmadıklarını, kalmayacaklarını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Ülkemizin, milletimizin aydınlık yarınlara kavuşması, eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, sorunlarına çözüm bulunması; emeğin saygın, kamu görevlilerinin kazancının insanca bir hayat standardına yaraşır olması için çalışmakla, mücadele vermekle sorumluyuz. Bunun gereğini elimizden geldiğince yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk. Bunun yanı sıra, kapitalist ve emperyalistlerin kanını emdiği, zenginliklerini sömürdüğü halkların çığlıklarına, açlık ve yoksulluğun pençesinde kıvranan insanlığa da duyarsız kalmadık, kalmayacağız. İnancımız, medeniyet değerlerimiz bize bunu emrediyor” dedi.

 

Hakkı yenilenin, zulme uğrayanın sesi olmaya devam edeceğiz

 

“Ülkemizin, milletimizin aydınlık yarınlara kavuşması, eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, sorunlarına çözüm bulunması; emeğin saygın, kamu görevlilerinin kazancının insanca bir hayat standardına yaraşır olması için çalışmakla, mücadele vermekle sorumluyuz” diyen Selvi,“Bu sorumluluğumuzun gereğini elimizden geldiğince yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk. Bunun yanı sıra, kapitalist ve emperyalistlerin kanını emdiği, zenginliklerini sömürdüğü halkların çığlıklarına, açlık ve yoksulluğun pençesinde kıvranan, iç çatışmalar yüzünden yerini yurdunu terk etmek zorunda bırakılan mültecilere, insanlığa da duyarsız kalmadık, kalmayacağız. İnancımız, medeniyet değerlerimiz bize bunu emrediyor. ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ öğüdünü rehber edinmiş bir teşkilat olarak hak bildiğimiz yolda yürümeye, haksızlıklara karşı sesimizi yükseltmeye, tepkimizi ortaya koymaya, milletimiz için, kamu görevlileri için, mazlum ve mağdurlar için emek harcamaya devam edeceğiz.”

 

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna da değinen Latif Selvi, “Herkes bilmelidir ki, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, Türkiye’nin tam bağımsızlığı için, istikrar için, daha güçlü bir ülke için referandumda ‘evet’ oyu kullanacağız” şeklinde konuştu.

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, İslam coğrafyasının ve ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydetti. Çakırcı,“Biz İslam coğrafyası ve ülke olarak çok zor bir dönem geçiriyoruz. Bu nedenle, vicdan sahibi herkesin bu durumda çok ciddi ve zor görevler alması gerekiyor. Her birimizin yerelden genele doğru alacağı inisiyatif, ülkemize ve İslam coğrafyasına büyük katkıda bulunacaktır.”

 

 

Bir sendika, emek hareketi olarak, 16 Nisan’ı bunun için çok önemsediklerini dile getiren Çakırcı, “16 Nisan’ı, vesayetin tarihe karışacağına; koalisyonların, yasakların bir daha gün yüzüne çıkmayacağına inandığımız için önemsiyoruz. Yakın tarihimiz, darbeler, krizler, kaos ve siyasi belirsizliklerle doludur. Bizler, çocuklarımıza daha adil bir dünya, güzel bir gelecek bırakmak istiyoruz. Geride bıraktığımız çetin ve çalkantılı dönemler bir daha karşımıza çıksın istemiyoruz. Bütün mücadelemiz, çabamız, sorunlarını en aza indirmiş, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye içindir” diye konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum