Advert
as

Coşkun:“Milletimiz ‘Evet’ Diyerek Cevabını Verecek”

Coşkun:“Milletimiz ‘Evet’ Diyerek Cevabını Verecek”

Referandum çalışmaları için geldiği Solhan’da köy ziyaretlerini sürdüren Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Solhan ve köylerde halk ile bir araya geldi.

Referandum kapsamında Solhan’da çalışmalarını sürdüren Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun; “Halkımız, ülkemize yönelik iç ve dış saldırıları gayet iyi görüyor. Buna karşılık sandıklardan güçlü bir ‘evet’ çıkararak gerekli cevabı verecek ve demokrasiye sahip çıkacaktır.”dedi.

Halk oylamasını kapsamlı bir şekilde gittiği her yerde anlatan Coşkun, referandumda neden evet denilmesi gerektiğini anlatırken, vatandaşların sorunlarını da her gittiği yerde dinlemeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve 18 maddelik anayasa değişikliğiyle ilgili vatandaşları bilgilendiren Coşkun, Cumhurbaşkanının TBMM’ye kanun sunma yetkisinin bütçe kanunuyla sınırlandırıldığını ifade etti.

Coşkun;  “Bütçe kanunu teklifini hazırlayıp TBMM’ye sunma yetkisi Cumhurbaşkanına veriliyor. Cumhurbaşkanının TBMM’ye kanun sunma yetkisi bütçe kanunuyla sınırlandırılmış oluyor. Bütçe kanunu Mecliste görüşülüp karara bağlanıyor. Bütçe kanunu Mecliste onaylanmazsa, hükümet bütçesiz kalmasın diye, öncelikle geçici bütçe yapılıyor. Bu da olmaz ise yenisi kabul edilene kadar, bir önceki yılın bütçesi yeniden değerleme oranına göre artırılarak yürürlüğe konuyor” dedi.

“Milletimize Güveniyoruz”

Ak Parti döneminde hizmet ulaşmayan nokta kalmadığını, halkın yaşam koşullarının iyileştirildiğini, uzun yıllar sonra geleceği hayal edilen hizmetlerin kısa sürede hayata geçtiğini anlatan Coşkun; “Milletimiz, hizmet noktasında gerçek adresin AK Parti olduğunu biliyor. Bugün gelinen noktada, mevcut sistem ihtiyaçlara cevap vermiyor, bürokratik hantallık hizmet akışını ve gelişimi ciddi oranda yavaşlatıyor. Tam da bu noktada, ülkemizin refah seviyesini arttırmak, var olan enerjisini daha hızlı ve etkin kullanmak adına 16 Nisan’da bir referandum gerçekleştireceğiz. Bu sistem, kişilere endeksli değildir. Bu, yarınlarımız için, ülkemizin daha güçlü adımlarla ilerleyebilmesi için elzemdir. Aleyhteki propagandalarla insanlarımızın kafası bulandırılıyor, aydınlık yarınlara dair hedefler saptırılıyor, ‘tek adam’ yalanı üzerinden bu önemli referandum süreci baltalanmak isteniyor. Fakat görüyor ve inanıyoruz ki, halkımız sandığa gidip ‘evet’ oyu kullanarak ülkemizi hedef alan tüm şer odaklarına en güçlü cevabı verecektir. Malumunuz yaşadığımız olayları görüyor duyuyorsunuz. Ülkemizin büyümesini, gelişmesini engellemek isteyenler bu tür olaylarla algı yaratmaya çalışıyorlar. Bu yaşananlara en güzel cevabı aziz milletimiz verecektir. Aziz milletimiz nasıl ki, 15 Temmuz’da iradesine sahip çıktı, 16 Nisan’da da yine aynı tutumla, sandığa gidip ‘evet’ oyu vererek iradesine ve demokrasisine sahip çıkacaktır” diye konuştu.

 

Coşkun, ziyaretler sırasında katıldığı programlara büyük bir ilgi göstererek misafirperverliğini esirgemeyen köy muhtarlarına ve kıymetli köylülere teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum