Advert
as

Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği (Tavz - Der) tarafından düzenlenen “7. Bingöl Başarı Ödülleri Gecesi’nde başarılı görülen kişi ve kurumlara ödül verildi.

 

 

Bingöl Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen geceye, Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, Bingöl Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Abdurrahman Gül, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Genç Kaymakamı Abdullah Köklü, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Genç Belediye Başkanı Hadi Topraktan, Siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tavz-Der Başkanı Murat Soysal, “Tavz-Der olarak kurulduğumuz günden beri ‘İnsanın En hayırlısı, insanlara hizmet edendir’ anlayışıyla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Gençlik organizasyonları, sosyal, sportif, kültürel faaliyetler ve eğitimle ilgili çalışmalarımızı, ‘Ölümün ötesindeki hayata birer yatırım’ ve ‘sadakayı cariye’ olarak görüyoruz. Çalışmalarımızı ibadet aşkıyla yapmamızın sebebi budur.” dedi.

Derneğin yereldeki sorunlarla mücadele etmeyi kendisine misyon edildiğini kaydeden Murat Soysal: “Nitekim Tavz-Der gibi gönüllü kuruluşların büyük çabasıyla huzurlu bir şehir olmasında büyük katkısı olduğunu düşündüğümüz ilimizde iyinin, güzelin, doğrunun ve faydalı olanın hâkim olması yönündeki çabamız artarak devam edecektir.”dedi.

“Bingöl İlim İrşad Medresesi Kurma Kararı Aldık”

İlim ve ahlaktan yoksun bir gençliği, ‘kibrit çakılmayı bekleyen benzin tankeri’ olarak nitelendiren Soysal, “İyi yetişmiş, sorumluluğunun bilincinde olan bir nesil ise bir milletin yarınları için en değerli kazanç olduğu su götürmez bir gerçektir. Tam da bu noktada Bingöl’ümüz, daha yaşanabilir bir kent nasıl olabilir?  Kaygısını yaşayanların mücadelesine, gayretine nasıl bir katkı sunabiliriz düşüncesiyle ‘Bingöl İlim İrşad medresesi’ kurmaya karar verdik. Medresenin şükür ki işlemleri tamamlandı, Nasip olursa ilkbaharda kazmayı vuracağız” diye konuştu.

Vali Köşger: Sivil Toplum Kuruluşlarımız Oldukça Etkili

Gece bir konuşma yapan İl Valisi Köşger ise, demokratik gelişmiş toplumların vazgeçilmezlerinden birisinin sivil toplum kuruluşları olduğunu söyledi.

Vali Köşger, “Bir toplumun, demokraside ne kadar geliştiğini anlamak için o toplumdaki sivil toplum kuruluşlarının ne kadar etkili olduklarına bakmak lazım. Bingöl’de memnuniyetle ifade ettiğim bir şey de şudur, sivil toplum kuruluşlarımız oldukça etkili. Nicel acıdan belki yeterli değil ama nitel açıdan oldukça yeterli sivil toplum kuruluşlarımız var. Demokratik toplumlarda sivil toplum kuruluşlarının fonksiyonu, misyonu; baskı grupları oluşturmak, hedefledikleri ya da fayda umdukları hususlarda, genel idareyi, yerel idareyi yönlendirmek ve fayda umdukları hususları gerçekleştirmektir. Tavz Derneği, yerel idareyi, merkezi idareyi harekete geçirmenin ötesinde kendisi inisiyatif alarak bir takım faaliyetler yapıyor. Bundan dolayı Tavz-Der’in yöneticilerini, ekibini ve tüm Tavzlıları tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Yapılan konuşmaların ardından 10 dalda başarı ödülü dağıtıldı. Sivil toplum dalında yılın STK'sı Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (Bingöl TSO) seçildi. Bingöl TSO’nun ödülü Vali Köşger tarafından oda başkanı Erkan Çalbay’a takdim edildi.

Yılın eğitim kurumu, Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu seçilirken, yılın öğretmeni Karlıova Ciligöl İlköğretim Okulu öğretmeni Hüsniye Kuzu seçildi.

 

Yılın Bilim Ödülü Doç. Dr. Ramazan Solmaz’a verilirken diğer ödüller ise şu şekilde sıralandı: Yılın girişimcisi: Enes Akgül, yılın kültürel çalışması: Selahattin Kaya, yılın kamu kurumu Genç Kaymakamlığı: Kaymakam Abdullah Köklü, Yılın Yatırımı Lizaz Reçel Fabrikası: Süheyl Tuğ, Yılın Projesi Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi: Elazığ Bölge Müdürü Ziya Polat, Dernek Onur Ödülü: Tahsin Gül’e verilirken, Tavz-Der Teşekkür plaketi de Kenan Selman Yüce’ye verildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum