Advert
as

“Belgeler Kızılay Müzesi'nde Sergilenecek”

“Belgeler Kızılay Müzesi'nde Sergilenecek”

Solhan Kızılay Şube Başkanı Eşref Canlı, Kızılay Müzesi için arşivlik belge, obje ve materyallere ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kızılay Müzesinde sergilenecek arşivlik belge, obje ve materyallere ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten Solhan Kızılay Şube Başkanı Eşref Canlı, gelecek nesillere daha etkili aktarılması adına tüm Solhanlı hemşerilerimizin bu konuda desteğini beklediğini söyledi.

 

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Eşref Canlı,”Koleksiyonumuza girebilecek yeni arşivlik belge obje ve materyallere ilişkin araştırma ve koleksiyonumuza kazandırma çalışmalarımız devam etmektedir. Arşivimizin gelişmesi ve koruması planlanan Kızılay Müzesi'nde sergilenecek tarihi belge obje ve malzemelerin toplanması konusunda tüm kurumumuza tüm Kızılaycılara görev düşmektedir. Kurulduğumuzdan bu yana bu kuruma emek veren, iyilik bayrağını taşıyan, sonraki kuşaklara aktarılmasını sağlayan başta Kızılay Genel Merkezi olmak üzere tüm şubelerimiz Kızılay tarihinde iz bırakan iyilik çalışmalarında önemli adımları olmuştur. Bu izin kaybolmaması ve gelecek nesillere daha etkili aktarılması adına tüm Solhanlı hemşerilerimizin desteğini büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda Kızılay Solhan şubesi aracılığıyla müzemize kazandırmak üzere çevrenizde var ise ve Osmanlı Türkçesi eski yazı belge ulaştırması konusunda bilgi gereği önem taşımaktadır. İyilik yoluyla yapacağımız bu çalışmalarda desteğinizi bekleriz.”şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum