Advert
as

Ticaret Odasında E-Belge Dönemi Başladı

Ticaret Odasında E-Belge Dönemi Başladı

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (Bingöl TSO) Başkanı Mahmut Ayas, iş dünyasına büyük kolaylık sağlayan e-belge sisteminin hayat geçtiğini söyledi.

 

Bingöl TSO Başkanı Ayas, gazetecilere yaptığı açıklamada oda üyelerine kesintisiz hizmet verebilmek amacıyla, Elektronik Belge Dağıtım Sistemi Projesi`ni (EBDS) hayat geçirdiklerini belirtti.

 

Kısa adı EBDS olan bu sistemin kendi üyeleri açısından önemli olduğuna değinen Ayas, "2013'te yönetim kurulu üyesi olduğum zamandan bu yana hep hayalimde böyle bir sisteme geçmek vardı. Önceki yönetim döneminde dile getirsem de hayata geçiremediğimiz bu projeyi kendi dönemimde hayata geçirerek bir yerde kendi hayalimi gerçekleştirmiş oldum. Ben bu projenin uygulanabilirliğine şahitlik ettikten sonra 'Neden Bingöl'de bu uygulama olmasın?' dedim." dedi.

 

Ayas, "'Eğer Ankara, İstanbul bunu yapabiliyorsa Bingöl de yapabilmeli' diyerek çıktım bu yola. Biz göreve geldiğimizden bu yana yapabileceğimiz bir hizmet gördüğümüzde hiçbir şekilde üşengeçlik göstermeden harekete geçiyoruz. Kısacık bir süre içerisinde bulunduğumuz görevimizde birçok şehirden daha fazla kredi imkânı sağlıyoruz. Konya Ticaret Odası 100 bin kredi verebiliyorken biz 150 bin kredi veriyoruz. Üyelerimize, 'Tefecilere gitmeyin.' diyoruz. 'Bize gelin, sizlerden teminat da istemiyoruz.' diyoruz. Bizim tek gayemiz bu şehrin layık olduğu ekonomik refaha ulaşmasıdır. Allah'ın izniyle bunu başaracağız." ifadelerini kullandı.

 

EBDS son derece güvenli

EBDS sisteminin güvenilirliğiyle ilgili Ayas, şunları söyledi: "E-imza, elle atılan imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahiptir. Doğal olarak, e-imza'nın güvenirliliği şifrelenmiş olmasından kaynaklanır. Bu sistem, şifrelenmiş verileri gönderen bilgisayar ile bu şifrelemeyi çözebilen alıcı bilgisayar arasında çalışır. Gönderenin şifreleme işlemi ile alıcının doğrulama işlemi verinin güvenli bir kaynaktan geldiğini gösterir."

 

E-belge hizmeti verilecek EBDS ile üyelerinin zamandan tasarruf edeceğini ifade eden Ayas, "EBDS ile e-belge dönemine geçilmesi üyelerimiz için son derece güzel bir projedir. Elle atılan ıslak imza gibi kullanılabildiği için internette her türlü resmi işlemin hem zamandan hem de kâğıt tasarrufu edilerek ve elektronik ortamda arşivlenerek yürütülmesine olanak sağlar. Bugüne kadar vermiş olduğumuz hizmetlerimizde üyelerimiz kurumumuza gelerek ıslak imzalı belge almakta ve bunları çeşitli kurumlara işlem amacıyla sunmaktaydı. Bu süreçler, kurumumuzun yoğun olduğu dönemlerde üyelerimiz açısından istenmeyen zaman kaybına sebebiyet vermekteydi. 7x24 e-belge projesinde Oda Sicil Kayıt Sureti, Faaliyet Belgesi, Ortaklık Durum Belgesi, Yetki Belgesi ve Ticari İkametgâh Belgesi'ni üyelerimize elektronik ortamda elektronik imzalı olarak verebileceğiz. Belgenin güvenliği için belgenin altındaki karekod yardımı ile belgenin doğruluğu tespit edilebilmekte. Ayrıca belge taleplerinin ödemeleri sanal POS üzerinden kredi kartı ile yapılabilmektedir." şeklinde konuştu.

 

 

Ayas, üyelerinin sisteme girişleri rahat bir şekilde yapabileceklerini belirterek, "TOBB tarafından yazılan hizmet odaklı bu proje, odamızın üyelerinin hizmetine açılmıştır. Bu proje tüm üyelerimize hayırlı ve uğurlu olsun. Üyelerimiz, odamızın internet (www.bintso.org.tr) sitesinden bu uygulamaya ait linkten (https://ebelge.tobb.org.tr) giriş yapabilirler. Odamızın adını, firmasının vergi numarasını, firmasının oda sicil kayıt numarasını ve firma yetkili kişisinin T. C. kimlik numarasını girerek işleme devam etmekte ve doğrulama işlemi yapabilmektedir. Doğrulanan bu bilgilerden sonra yetkili kişinin odamız üyelik sisteminde tanımlı olan cep telefon numarası ve yetkili kişinin e-mail adresini de girerek sisteme kaydı tamamlamaktadır. Konu ile ilgili olarak kendi üyelerimize de bir tanıtım toplantısı yapacağız. Bununla birlikte kullanımını ve her türlü ayrıntısını öğrenmek isteyen üyelerimize de bu sistemle ilgili eğitimler vermeyi planlıyoruz. Biz burada üyelerimizin ticari hayatlarını kolaylaştırmak, vakitlerinden tasarruf etmelerini sağlamak için bulunuyoruz. EBDS sistemi içerisinde üyelerin aidatlarına ilişkin ödemelerini kredi kartı ile yapabildikleri için üyelerin vakit kaybının önüne geçilmekte ve şehir dışında olup ta belge almak isteyenlere online ödeme yapabilme imkanı sunulmaktadır."  dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum