Advert
as

Berat Kandili, Dualarla İdrak Edildi

Berat Kandili, Dualarla İdrak Edildi

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Şaban ayının 15. gecesi olan Berat Kandili, tüm İslam âleminde olduğu gibi Solhan’da da huşu içinde idrak edildi.

Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen Berat Kandili nedeniyle genç yaşlı herkes camilere akın ederek kandili dualarla ihya ettiler.

Berat Kandili münasebetiyle Solhan Ulu Camiinde düzenlenen programda Mehmet Bingöl Hoca ile Metin Yarar Hoca Kur’an-ı Kerim okurken, İlyas Çağtuğ Hoca ile Abdurrahman Turgut Hoca Mevlidi Şerif okudu. İlahileri ise Eşref Çapın Hoca seslendirdi.

Daha sonra gecenin anlam ve önemi hakkında konuşan İlçe Müftüsü Ali İkiz,”Bu mübarek gecenin adı affetme gecesidir. Rabbim bu gecenin sonunda Efendimiz aleyhisselatu Vesselam'ın şefaatine layık olacak bir ruh temizliğine ulaştırmayı bizlere nasip eylesin. Kur’an-ı Kerim'de Allah şöyle buyurmaktadır: ‘Allah'a ve Peygamberine itaat edin.’ hangi konularda olursa olsun itaat edelim. Allah'ın emrettiğini, Efendimiz Resulullah (s.a.v) dediğini yaparsak evimize huzur ve bereket gelir. Resulullah'ın ne yaptığını yaparsak, hastalıklar bizden uzak olacaktır. Kişi evladına Kur’an-ı anlatmamışsa, Kur'an'ın emrettiklerini evladına söylememişse,  evladın bir gün seni hem ezer, seni tanıyamaz. Ama sen evladına Muhammed'i ahlakı öğretirsen o evlat, seni başına taç eder. Biz çocuklarımızı en iyi okullarda okutalım ama çocuğun ahlakını tam verelim ki o çocuk rızkını helal yoldan öğrensin ve o çocuk dünyada da, ahirette de mutlu olsun. Helal lokma bizlere ne kazandırır. Helal lokma ile bir evladını büyüttüğün zaman o evladın hakkı haramzade olması mümkün değildir. Biz, alnımızın teri ile kazandığımız helal lokmayı evladımıza yedirdiğimizde, evladın seni başının tacı yapar ve evladın hayırlı bir evlat olur. Allah, bizi Kur'an'da uyarıyor ve diyor ki;  biz sizi malla, mülkle, korkuyla ve çocuklarınızla deneyeceğiz. Şu Mübarek Beraat Kandili'nde Müslüman olarak bu gece çokça çocuklarımıza dua edelim. Ya Rabbi bundan sonra evlatlarımızı salihlerden eyle. Yarabbi senin kulun olması için bana yardımcı ol. Ona buna anlatabilmem için bana doğru yolu göster. Yarabbi vatanıma, milletime hayırlı evlat eyle. Şu vatan üzerinde yaşayan 80 milyon insan için kardeşliğimizin kıymetini bilen bir nesil eyle. Çevremiz Ateş Çemberi Irak, Suriye ve dünya haritasına baktığınızda nerede bir yangın varsa, bir ölen varsa, bir mazlum varsa o Müslüman kardeşimizdir. Dünyanın hangi köşesinde olursak olalım öldürülen bir insan varsa, zulme uğrayan bir insan varsa o bizim kardeşimizdir. Biliniz ki bu hal böyleyken bizim şu kara toprak üzerinde yürüdüğümüz ve birbirimize sahip çıkmamız için evlatlarımızı bu bilinçle bilinçlendirmemiz lazım. Hainlere fırsat vermemiz lazım. Çocuklarımızı hainlere kaptırmamız lazım. Varsa bir hain onu ıslah etmemiz için dua edelim. Müslüman’dan başka kardeşimiz ve dostumuz olamaz. Şunu unutmayalım Müslümanlar, bu vatan giderse bizi ne Almanya kabul eder, ne Fransa, ne Amerika kabul eder. Gördüğünüz o Ege kıyıları bize mezar olur. Onun için birbirimize sahip çıkalım. Kardeşliğimize, dinimize, diyanetimize ve en önemli olan bayrağımıza o bayrağın içerisindeki kırmızı olan hepimizin kanıdır. Ona sahip çıkalım.

Dünyanın en fakir insanı kimdir? Sağlığı olmayan insan mı? Yoksa dünyanın en fakir insanı, vatanı olmayan insan mıdır? Bunu bilin vatanınız yoksa siz Dünyanın en fakir insanısınız. Suriye’deki kardeşlerinize bakın ve görün. En fakir insan vatanı olmayan ama bizim vatanımız var. Birbirimize sahip çıkalım ” şeklinde konuştu.

 

 Yatsı namazından sonra cami cemaatine yapılan ikramdan sonra kandil programı sona erdi.

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum