Advert
as

Meslek Yüksekokulu, İlk Mezunlarını Verdi

Meslek Yüksekokulu, İlk Mezunlarını Verdi

Bingöl Üniversitesi bünyesinde ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim faaliyetine başlayan Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu coşkulu bir törenle ilk kez mezun vermenin mutluluğunu yaşadı.

Solhan Sağlık Meslek Yüksekokulu, coşkulu bir törenle ilk kez mezun vermenin mutluluğunu yaşadı.

 

Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yapılan mezuniyet törenine; Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Yunus Esen, okulun akademik personeli, kurum amirleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Program, Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Programı öğrencisi Yusuf Bozkır tarafından sunuldu.

 

Açılış konuşmasında Yüksekokulun kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür eden Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yunus Esen,”Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun ilk mezunlarını vereceği bu program bizim için ayrı bir öneme sahiptir. Ülkemizde sağlık hizmetleri alanındaki ihtiyaç, nüfusun artışına bağlı olarak sürekli artmaktadır. Fiziki koşulların iyileştirilmesi kadar, kaliteli ve kalifiye teknik sağlık elemanlarının olması da bir o kadar önemlidir. Yükseköğretim kurumlarına bağlı, sağlık alanında eleman yetiştiren ön lisans programlarının çağın gereklerine uygun olarak yetkin mezunlar vermesi sağlık alanında hizmet kalitesinin artması için önem arz etmektedir. Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu mesleki bilgi ve beceriye sahip, donanımlı, güncel gelişmeleri sürekli takip eden ve kendini geliştiren, mesleğin gerektirdiği etik değerlere sahip, sağlık hizmetlerinin gelişmesi ve kalitesinin artmasına katkıda bulunacak sağlık personeli yetiştirme görevimizdir. Üniversitemiz rektörlüğünün Solhan ilçesinde Solhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulması konusunda teklifi 29.08.2012 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında incelenmiş ve uygun görülmüştür. Çocuk Gelişimi Programı ilk defa 2015-2016 eğitim öğretim yılında 30 öğrenci almış, 2016-2017 eğitim öğretim yılında Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programları da 40'ar öğrenci almıştır. Yüksekokulumuzda şu an itibariyle kayıtlı 141 öğrenci, bir doçent, bir yardımcı doçent, 7 öğretim görevlisi bulunmaktadır.”dedi.                      

 

Konuşmasının devamında Okul Müdürü Esen,”Misyonumuz, bilim ve teknolojiye dayalı çağdaş yaklaşım ve yöntemlerle eğitilmiş, meslek alanında yetkin, evrensel ve kültürel değerlere saygılı, ülke gereksinimlerine yönelik sağlık profesyonelleri ve eğiticilerini yetiştirmek, ürettikleri hizmetler ve teknolojiyi toplum yararına sunmaktır. Vizyonumuz ise ulusal ve uluslararası bilimsel düzeyde tanınan, izlenen ve kaynak gösterilen sağlık meslek yüksek okulları arasında en çok tercih edilen olmaktır.  Üniversite eğitiminin amacı meslek edindirme bilgi ve beceri kazandırmaya ek olarak bilimsel araştırmalar yapmak, bilgiye erişme, bilgiyi değerlendirme ve yorumlama yeteneğini sağlamak ve bunları insanın hizmetine sunmaktır. Sağlık Meslek Yüksekokulları diğer Meslek Yüksekokullarından farklı olarak insana sağlık hizmeti sunan çeşitli meslek mensuplarını yetiştirmektir. Sağlık; tek kelime ile ifade edilen bu çok kapsamlı sözcük; bedensel olduğu kadar zihinsel, ruhsal ve sosyal yönden de iyi olma hali olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle sağlık alanındaki gelişmeler, sadece hastalıkların tedavilerine endekslenmemiştir. Tedavinin yanı sıra sağlığın korunması ve devamını da yönelik uzmanlık alanlarında gerekliliğini ortaya koymuştur. Meslek Yüksekokulumuzun Çocuk Gelişimi Bölümü, 0-18 yaşları arasında normal gelişim gösteren korunmaya muhtaç çocuklar ile özel eğitim gereksinimi olan zihinsel çocuklara ve ailelerine hizmet sunan çocuk gelişimcilerini yetiştirmektedir.”

 

Konuşmasının sonunda öğrencilere seslenen Esen,”Sevgili öğrencilerim; sağlık hizmetlerinin niteliği sunumu ve dağılımı ülkelerin refah seviyesinin en önemli göstergesidir. Sizler insan sağlığını koruyan geliştiren tedavi eden insan odaklı bir bölümden mezun oluyorsunuz. Bilimselliğin yanı sıra insan ilişkilerinde var olmasını istediğimiz sevgi, saygı, hoşgörü ve sabır sizleri mesleklerinde daha da önem kazanmaktadır. Mesleki bilginizin yanı sıra daha ileriye en iyiye sloganı ile bu değerlere sahip olan sizler meslek yüksekokulumuz ilk mezunları olarak bugün diplomalarınızı alacaksınız.

Bugün diplomalarını alacak olan sevgili öğrencilerimizin fedakar ailelerini ve onları eğitimlerinde de aynı fedakarlığı gösteren saygıdeğer öğretim elemanlarını da en içten duygularımla kutluyor ve sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

 

Daha sonra sırasıyla Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve Kaymakam Fatih Okumuş birer selamlama konuşması yaptı.

 

Selamlama konuşması sonra kürsüye davet edilen Meslek Yüksekokulu birincisi Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Leyla Ersöz konuşma yaptı.

 

Konuşmaların ardından Meslek Yüksekokulunu ilk üç derece ile bitiren öğrencilere Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi tarafından ödül verildi.

 

Öğrencilere verilen diplomalardan sonra, okul bahçesinde kep atma töreni düzenlendi. Tören, fotoğraf çekiminin ardından kantinde sunulan ikramlar ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum