Advert
as

Malmüdürü Polat’tan Yapılandırma Uyarısı

Malmüdürü Polat’tan Yapılandırma Uyarısı

Solhan Malmüdürü Uğur Polat, 6736 sayılı kanun kapsamında borcu olanların 2. taksit son ödeme tarihinin 31/05/2017 olduğunu belirtti.

 

Solhan Malmüdürü Uğur Polat, 6736 sayılı kanun kapsamında borcunu yapılandıran ancak ilk taksitini ödeyemediği için yapılandırması bozulanlara 2. taksit son ödeme tarihinin 31/05/2017 olduğunu söyledi.


Kasım 2016’da bazı mükelleflerin ödemelerini yapmamaları nedeniyle kanundan yararlanma hakları sona erdiğini belirten Polat, ancak kanuna eklenen geçici bir madde ile kendilerine son bir şans verildiğini kaydetti.

 

Polat açıklamasında,“ 19.08.2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanan vatandaşlarımıza, yapılandırılan tutarları peşin veya taksitler halinde ödeme imkânı verilmiştir. Yapılandırılan tutarların peşin veya ilk taksit ödeme süreleri de 30 Kasım 2016 tarihinde sona ermiştir. Ancak Kanuna eklenen geçici bir madde ile kendilerine son bir şans verilmiştir. Yapılan düzenleme gereğince, yapılandırması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarlarını, geç ödeme zammı ile birlikte 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödedikleri takdirde Kanundan yeniden yararlanma imkânına kavuşmuş olacaklardır. 6736 sayılı Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilmesi için Mayıs 2017 ayında yapılması gereken ödemeler büyük önem taşımaktadır. Zira 6736 sayılı Kanundan yararlanabilmek için getirilmiş olan önemli şartlardan biri de ilk iki taksitin süresinde ödenmesidir. Kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerimizden tek taksit ödeme seçeneğini tercih edenler ödemelerini 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapacaklardır. Taksitli ödeme seçeneğini seçip ilk taksitlerini Kasım 2016 ayında ödeyen mükelleflerimiz ikinci taksit ödemelerini ve ilk taksitlerini süresinde ödemeyen mükelleflerimiz ise ilk taksitle birlikte ikinci taksitlerini 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar ödemedikleri takdirde Kanundan yararlanma hakkını kaybedeceklerdir. Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı Kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerekir.”dedi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum