Advert
as

“Müslüman Gençlik ve Geleceğimiz”

“Müslüman Gençlik ve Geleceğimiz”

Solhan’da “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” münasebetiyle Çağrı-Der tarafından “Müslüman Gençlik ve Geleceğimiz” Konferansı düzenlendi.


Mayıs Ayının son haftası olarak ilan edilen “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” kapsamında Solhan Çağrı-Der, “Müslüman Gençlik ve Geleceğimiz” Konferansı düzenledi. Solhan Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, İlahiyatçı Zeki Dinç konuşmacı olarak katıldı.

 

Gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Dinç;”Gençler, bu gençlik bu bahar bitecek ve baharın bittiği gibi yani gençliğiniz bitecek. Ya edebi bir alemde cennet gençliğine iltihak edecek ya da ebedi cehennemde Allah muhafaza etsin kaynar suların döküldüğü ve irinden içecekleri içirildiği bir hayata tabi olacaksınız. Kendimizi tek düşünürsek ailemizi kurtaramayız, ailemizi tek düşünürsek Solhan’ımızı kurtaramayız, Solhan’ı tek düşünürsek Bingöl’ü kurtaramayız, sadece Bingöl’ü düşünürsek Türkiye'yi kurtaramayız, Türkiye’yi tek düşünürsek Dünyayı Kurtaramayız ve sadece dünyayı düşünürsek ahiretimizi kurtaramayız. Onun için bizim hedeflerimiz büyük olacak. Bizim gençlerimizin hedefi büyük olacaktır. Bizler Kuran’da gençliği arayacağız. Kurtulan gençleri Kur’an da bulacağız. Bizler Hz. Adem’in dizinin önünde, onun ders halkasında ders alan, derslerini güzel kavrayan ve pratiğine döken Habil’i tanıyacağız. Gençlerimiz birer Habil gibi teslimiyetçi, onun gibi fedakar, onun gibi Allah’a kulluk görevini yerine getirebilen bir genç olalım. Gençler, Hz. Adem’in hayatını okurken tevekkül edelim, dersler ve ibretler çıkaralım. Hz. Yusuf (a.s) güzel ve yakışıklı bir genç, kuyudan çıkarılıyor ve saraya götürülüyor. Ama Allah o genci imtihan ediyor, karşısında sarayların kraliçesi hem güzel, hem şahsiyetli, bütün yüz güzellikleri kendinde barından bir Züleyha ile imtihan ediyor. Züleyha kendisine o çirkin işi teklif ettiği zaman Hz.Yusuf ret edince kendisini zindan ile tehdit ediyor. Hz. Yusuf, ‘zindanlar sizin davet ettiğiniz şeyden daha hayırlıdır’ diyor. İşte gençler ilk mektebi Yusuf olalım. Ahlaki bir Yusuf olalım. Hz. Yusuf, Yakup (a.s.)’ın dizinin dibinde dersini almış. Öyle kendi kendine o aşamalara gelmedi. Gençler iyi tevekkül edelim. Kuran’ın bütün kıssalarını dersler çıkararak saatlerce tevekkül edelim.”dedi.

 

Konuşmaların ardından daha önce yapılan Kur’an Meali ve Siyer Sınavında dereceye girenlerin isimleri açıklandı. Kur’an Meali sınavında Mahmut Akgül, Tercan Eser, Alper Genç ve Betül Saysal ödülleri verildi. Ardından siyer sınavında dereceye giren ve 80 sorudan 80’ini cevaplayan 7.sınıf öğrencisi Türkiye birincisi Kader Çelik, 80 sorudan 79’unu cevaplayan 7. Sınıf öğrencisi Berivan Yıldız, 80 sorudan 79’unu cevaplayan 8. Sınıf öğrencisi Büşra Kaya, 80 sorudan 78’ini cevaplayan 6. Sınıf öğrencisi Rümeysa Tunç, Emrullah Yanılmaz ve Muharrem Süt’e ödülleri verildi.

 

 

Program, yapılan dua ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum