Advert
as

Farabi Anadolu Lisesinden Eğitimde Yenilikçi Proje

Farabi Anadolu Lisesinden Eğitimde Yenilikçi Proje

Solhan Farabi Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin eğitimde yenilikçilik proje çalışması, Türkiye genelinde 3357 başvuru arasında ilk 189 proje içine girerek, bölge finaline girmeye hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığının organize ettiği eğitimde yenilikçilik projesine katılan Solhan Farabi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye genelinde 3357 okul çalışması arasında dikkate değer görülen 189 okul arasına girerek, bölge finaline girmeye hak kazandı.

 

Solhan Farabi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mahfuz Döner, okul olarak Eğitim - Öğretim hayatına başladığında misyonunun sadece sağlık sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek olmadığını belirtti. Döner,”Bu kalifiye elemanların aynı zamanda sosyal, kültürel, sanatsal, sportif açıdan nitelikli olmaları, kendileriyle barışık, özgüvenleri yerinde olan bireyler yetiştirmeyi amaçladık. Mahrumiyet bölgesinde olan ilçemizin talihini değiştirmek için küçük bir dokunuş ta bulunmak istedik. Okulların sadece öğretimle değerlendirildiği, öğrencinin TEOG ve YGS başarılarıyla sayısal ölçüme mahkum edilmesini, okul hayatının dört duvar arasına, öğrencinin bilgi bombardımanına tabi olmasını doğru bulmayarak; okulların eğitim fonksiyonunun da olduğunu, öğrencileri sosyal, kültürel, sanatsal, sportif açıdan desteklemenin gerektiğine; bu çalışmaların öğrencinin haftalık 40 saat ders gören öğrencileri deşarj edip, akademik başarısını destekleyeceğini ve öğretimin en büyük destekçisinin eğitim olduğunu, Okulların nihai amacının nitelikli, kaliteli bireyler yetiştirme amacına hizmet edeceğine inanmaktayız. Bu düşünceyle okulların sadece öğretim değil; ayni zamanda bir eğitim yuvası olduğunu belirtmek isterim.”dedi.

 

Okulda bir çok etkinlik yapıldığını dile getiren Döner,”Bu amaçla okçuluk alanı oluşturulması, müzik sınıfı oluşturularak 17 öğrencimiz gitar çalabilir hale gelmesi, yağlı boya (13 öğrenci)  ve Ebru sanatına (32 öğrenci) katılmış toplamda 68 öğrencimizden 45'i (%66) bu çalışmadan yararlanması, şiir günleri (5 etkinlik) ve sinema günleri (6 etkinlik) düzenlenmesi, veli ve öğrencilerimize yönelik farklı konularda 5 adet seminer yapılması, beden eğitimi öğretmenimiz olmadığı halde öğrencilerimiz arasında futbol, masa tenisi, okçuluk, satranç yarışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalarla Milli Eğitim Bakanlığının organize ettiği eğitimde yenilikçilik projesine "kader demedik; cesaret ettik, imkanlarımızı arttırdık" sloganıyla "sağlıklı sanat" adı altında başvuru yaptık. Okulumuzun bu çalışmaları Türkiye genelinde 3357 okul çalışması arasında dikkate değer görülen 189 okul çalışması arasına girmiş, bölge finaline girmeye hak kazanmıştır. Bu çerçevede bakanlık uzman ekibi okulumuzda saha çalışmasına gelmiş; çalışmaları yerinde görmüştür. çalışmaları takdir etmişlerdir. Bu ziyaret sırasında bizi yalnız bırakmayan ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Ali ihsan Yanılmaz' a, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haluk Hoca’ya, İlçe Şube Müdürümüz Muhittin Çiftçi'ye, Halk Eğitim Müdür yardımcımız Muzaffer Döner'e; ayrıca çalışmada büyük emekleri olan okul müdür yardımcımız Ferit Okuyan' a, öğretmen ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum.”şeklinde konuştu.

 

Döner; Solhan Farabi Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünün birinci dönem yaptığı il denemesinde 9.sınıflar düzeyinde 43 okul arasında 10. sırada yer aldığını, ikinci dönem de ise yapılan il geneli deneme sınavında 6. olduğunu belirtti.

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum