Advert
as

Solhan’da Teog Sınavında Beş Türkiye Birincisi

Solhan’da Teog Sınavında Beş Türkiye Birincisi

İlçemizde eğitim gören 5 öğrenci, Türkiye genelinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 soruda 120 doğru yaparak Türkiye birincileri arasına girdi.

 

 

Türkiye genelinde yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 5 öğrencimiz, 120 soruyu doğru cevaplayarak büyük bir başarıya imza attı.

 

TEOG sınavlarında 120 soruda 120 doğru yapan Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulu öğrencilerinden Mehmet Fatih Demir ile Semanur Yıldız, Atatürk Ortaokulundan Muhammed İsa Barlas ile Rabia Demir, Solhan YBO İmam Hatip Ortaokulundan Berfim Döğüm büyük bir başarıya imza atarak TEOG Sınavının Türkiye birincileri arasında yer aldı.

                                                                                                

Konu ile ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz; “5 full yapan öğrencimiz bulunmaktadır. Bu da 5 Türkiye birincisi demektir. Daha önceki yıllarda bu mutluluğu yaşamıştık tekrarlanması bizi ziyadesi ile sevindirmiştir. Önemli olan tepeye çıkmak değil tepede kalmaktır.

Sınav sonuçlarına göre Atatürk Ortaokulundan 2 öğrenci, Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulundan 2 öğrenci ve Solhan Ybo / İhoo’dan 1 öğrenci olmak üzere toplamda 5 öğrencimiz sorulan 120 sorunun tamamını cevaplayarak Türkiye birincisi oldular. Bu başarının oluşmasında emek sahibi olan öğrencilerimizi, onları yetiştiren velilerimizi, gece gündüz demeden emek sarf eden fedakar öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ederim. Bu başarı tesadüf değildir. özellikle ilçe kaymakamımız sayın Fatih Okumuş’un kaynak kitapların zamanında tedarikini sağlamasının karşılık bulması, yine gerek kaymakamımız gerek ise belediye başkanımız sayın Abdulhakim Yıldız’ın yıl içinde gerçekleştirilen ve yazarlarımızın; öğrenci, veli, idareci ve öğretmenlerimizle buluşturması neticesinde gerek moral motivasyon, gerekse iletişim konusunun sıklıkla işlenmesi bize bu gururun yaşanmasına katkı sağlamıştır. kendilerine minnettarız şükranlarımızı sunuyoruz. “dedi.

 

Teog sonuçlarına göre ilçedeki 5 öğrencinin 120 soruya 120 doğru cevap vermesinin yanı sıra 9 öğrencinin 120 sorudan 119 doğru, 10 öğrencinin 118 doğru, 8 öğrencinin 117 doğru, 12 öğrencinin 116 doğru, 8 öğrencinin 115 doğru ve 150 öğrencinin ise 114 soruyu doğru yanıtlayarak büyük başarı elde ettiği belirtildi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum