Advert
as

Yusuf Coşkun, Bakan Yardımcısı Oldu

Yusuf Coşkun, Bakan Yardımcısı Oldu

Bingöl AK Parti Milletvekili Adayı Avukat Yusuf Coşkun, Kalkınma Bakan Yardımcısı oldu.

 

 

Bingöl siyasetinin aktif isimlerinden olan ve AK Parti il başkanlığı döneminde aldığı ödüllerle adından sıkça söz ettiren, 23. Dönem Bingöl milletvekilliği ve 26. Dönem milletvekili adayı olan Yusuf Coşkun, 7 Haziran seçimlerine oranla 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin Bingöl’deki oy oranının artmasındaki çalışmalarda gösterdiği performansa dikkat çekmişti.

 

Seçim sonrası basında Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız ile Ak Parti Solhan İlçe Başkanı Nihat Doğu’nun “Sayın Yusuf Coşkun Bakan Yardımcısı olsun” beyanatlarından sonra uzun süre gündemde olan  “Bakan Yardımcılığı” konusu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete de yayımlanan Atama Kararnamesiyle Yusuf Coşkun, Kalkınma Bakan Yardımcısı olarak atandı.

 

Yusuf Coşkun Kimdir?

 

1987 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde özel hukuk dalında yüksek lisans yaptı. 1989 yılında kaymakamlık sınavını kazandı. Bir süre Erzurum Kaymakam Adaylığı yaptıktan sonra istifa edip Bingöl`de serbest avukatlık yaptı. Türk Hukuk Enstitüsü Bingöl Temsilciliği, Kimsesiz Çocukları Koruma Derneği Başkanlığı yaptı. Ayrıca kamu yararına çalışan çeşitli sivil toplum örgütlerinde de görev aldı. 23.Dönem Bingöl milletvekilidir. AK Parti’den 26. Dönem Bingöl Milletvekili Adayı oldu. Kalkınma Bakanlığı Bakan yardımcılığı görevine getirilen Coşkun, İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum