Advert
as

Öğrenciler, Afet Eğitimini Tamamladı

Öğrenciler, Afet Eğitimini Tamamladı

Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulu Öğrencileri, Bursa’da Afet Eğitimini tamamlayarak ilçeye dönüş yaptı.

Japonya Uluslararası İşbirliği Kalkınma ajansı (JICA), Türk Japon Vakfı (TJV) ile Bursa Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezinde gerçekleştirilen Ankara -Eskişehir-Bursa illerini kapsayan Afet eğitimine Van, Afyon ve Bingöl illerindeki öğrencilerin katılımı ile eğitim gerçekleştirildi.

 

Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulu 6.Sınıf seviyesinden 6 Öğrencinin de aralarında bulunduğu öğrenci grubu afet eğitimine katıldı.

 

Afet Eğitimi kapsamında farklı deneyimlerin yaşadığını belirten Şehit Kaymakam Ersin Ateş Okul Müdürü Nurullah Azak,”Afet zararlarını azaltma konusunda dünyanın en gelişmiş ülkelerinden bir tanesi olan Japonya ile işbirliği içerisinde başlatılan çalışmalar ile sadece görerek değil, bizzat deneyerek öğrenme metodunu yaygınlaştırmak amacı ile kurulan Bursa Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezinde öğrenciler, verilen Afet Eğitimi ve Simülasyon Eğitimleri ile Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en geniş kapsamlı afet eğitim merkezinde dolu dolu bir programla Afet Zararlarını Azaltma Eğitimini tamamladılar.

Ülkemizde toplumun yüzde 33'ü afetlerden, yüzde 27'si depremlerden hasar gördüğünün bilinmesine rağmen afet eğitimi maalesef ülkemizde istenilen düzeyde değil. Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulu 6.Sınıf seviyesinden 6 Öğrenci Afet Eğitiminde, 5D Deprem Eğitimi Sinema Salonunda, olmuş veya olabilecek bir deprem senaryosunu 3D animasyon film formatında 12 kişilik koltukta gerçek zamanlı (real-time) sonic senkronizasyonunu yaparak öğrencilerin 5D deprem simulasyonunu tecrübe edinmeleri sağlandı.

Öğrencilerimize yangının fiziksel ve psikolojik etkilerinin simülasyon aracılığıyla tecrübe edilmesiyle can ve mal kaybının en aza indirilmesi amacıyla yangın söndürme ekipmanının kullanma tecrübesi kazandırılarak yangın hakkında uygulamalı anlatım ve eğitiminin verilmesi sağlandı.

Depremin fiziksel ve psikolojik etkilerinin tecrübe edilmesi yolu ile can ve mal kaybının en aza indirilmesi için tasarlanan Deprem Simülatöründe depremin nasıl oluştuğunun, deprem sırasında ve sonrasında nasıl davranılması gerektiğinin ve depremden korunmak için alınması gereken basit önlemlerin uygulamalı anlatım ve eğitimi verildi.

Doğal afetlerden olan rüzgar / fırtınanın uygulamalı tanıtımı için saate 35 m/s kadar kontrollü rüzgar oluşturabilen deneyim odasında Fırtına deneyimi ile ses ve rüzgar hızı gerçek rüzgara yakın simüle edilerek öğrencilerin fırtına deneyimi edinmeleri sağlandı. İlk yardım eğitim odasında, plastik mankenler ve dijital cihazlarla ilk yardım, kalp masajı ve sun-i teneffüs ile farklı ip, sopa ve benzeri tekniklerle kırık sarma, yaralı taşıma ve benzeri eğitimler verildi.”şeklinde konuştu.

 

 

Okul Müdürü Azak “Şehit Kaymakam Ersin Ateş Ortaokulu Öğrencileri adına bu güzel eğitim ortamını ve imkanını sağlayan Japonya Uluslararası İşbirliği Kalkınma ajansı (JICA) ve Türk Japon Vakfı (TJV) ile Bursa Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezin yönetici ve çalışanlarına yürekten teşekkür ederiz.”dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum